MENÜ

Mesut Özil'e yakışmadı!

Abone Ol Google News

Mesut Özil tüm dünyada adı bilinen, futbolla az çok ilgilenen her kesin saygı duyduğu bir karakter.

Haberin Devamı

Dahası, başında bulunduğu kadroda Mesut'u görmek istemeyen, gördüğünde de mutlu olmayacak teknik direktörlerin aklı melaikesi hakkında şüpheye düşülür doğal olarak.

Sayın Vitor Pereira ise Porto Üniversitesi, Spor Bilimleri ve Beden Eğitimi Yüksekokulu Beden Eğitimi bölümünden antrenör olarak mezun olmuş bir spor adamı.

Ayrıca çocuk yaşta futbola başlamış, çeşitli takımlarda futbol oynamış, sonra da alt kademelerden işe başlayarak antrenörlüğe adım atmış.

Yardımcı hocalık ve antrenörlükten sonra başına geçtiği Porto'yu iki, sonra Yunanistan'da Olimpiyakos'u bilahare Çin'de Shanghai Port FC'yi de birer kez şampiyon yapmış bir teknik direktör. Yani tesadüfler sonucu olamaz Portekizli hocanın şu geldiği yer.

Peki, üç değişik ülkede çalıştırdığı takımı şampiyon yapan bir teknik direktörün Mesut Özil'i tanımaması, onun yetenek

ve kalitesinden bihaber olması olası mı? Yada sağlıklı, yani mental ve fiziki açıdan oynamaya hazır olan bir Mesut Özil'i Pereira'nın oynatmadığını iddia etmek akıl ve vicdana sığar mı?

Haberin Devamı

Dolayısıyla, Vitor Pereira eğer Mesut Özil'i oynatmıyorsa bir bildiği var ve Mesut başta olmak üzere aklı melaikesi yetinde olan her kes buna saygı duymak zorunnda. Tabi, eğer Fenerbahçe'de sorun yaratmak için uyuyamayanlardan değillerse.

Efendim, "Mesut nasıl oynamaz"mış. Bal gibi de oynamaz kardeşim. Oynayacak durumda olsa her kesten önce Sayın Vitor Pereira onu oynatır. Cin gibi adam, farkındalığı yüksek, işinin ehli bir adam Portrkizli Hoca, çok kişinin görmediğini gören, bilmediğini bilen bir birikime sahip sonuçta.

Kaldı ki, futbol bir performans oyunu. Yani, isimle veya başka saiklerle değil ancak performansıyla formayı hakediyor artık tüm dünyada futbolcular.

Dolayısıyla oyuna girmediği için ısınma yeleğini Pereira'ya doğru fırlatan Mesut Özil en hafif deyimiyle ayıp etti. Unutmasın ki, o aynı zamanda kaptanı Fenerbahçe'nin. Hocasına tepkisi, itirazı, söyleyecekleri varsa bütün bunları maçtan sonra odasına gidip söyleyebilirdi pekala Pereira'ya.

Çok ayıp etti ve kendisine yakışmadı. Tamam, her futbolcu her an sahada olmak ister, buna saygı duyarım. Mesut Özil gibi bir futbolcunun kendisine şu soruyu sorması lazım; her açıdan oynamaya hazır bir Mesut Özil'i Pereira'nın oynatmaması olur şey mi?

YORUM YAZ