MENÜ

Kadro dışı bırakmak kalkmalı!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Aatıf, Volkan Demirel ve Dirar'ı afetti. Ozan Tufan ise affedilmedi. Keşke o da "azad" edilseydi. Çünkü oldum olası bu kadrodışı bırakmayı anlamadım, onaylamadım.

Haberin Devamı

Zira, futbolcunun kadrodışı bırakılması oyuncudan ziyade kulübü cezalandırmaktır bana göre. Öyle ya bunlar sonuçta profesyonel insanlar. Deyim yerindeyse para için oynuyorlar ve para onlar için en önemli şey. Bu durumda sorumlu davranmayan veya sorumluluğunu yadsıyan insana verilecek en önemli ceza da para cezası olması gerekmez mi?

Ha, eğer futbolcu takımına, arkadaşlarına zarar veriyor, mevcut iklimi zehirliyorsa bu durumda biran önce bünyeden söküp atacaksınız, onunla yollarınızı ayıracaksınız.

4 Yeni Transfer

Olguya bu pencereden bakarsak Fenerbahçe daha ligin ikinci yarısı başlanadan tam 4 takviye yaptı diyebiliriz. Kadrosunun kalitesi ve derinliği tartışılan takıma Sadık Çiftpınar'la birlikte Volkan Ddmirel, Aatıf ve Dirar takviyesi yapıldı bence.

Peki ikinci yarıda ne yapar bu "takviye"lerle sarı lacivertliler? Tek kelimeyle bambaşka bir Fenerbahçe izleyeceğiz ikinci yarıyla birlikte.

Haberin Devamı

Neden mi? Şuna yürekten inanıyorum, Fenerbahçe'nin bu hale düşmesindeki aba sorun kadro kalitesi değil teknik direktör faktörüdür. Phillip Cocu, Fenerbahçe'nin ve hatta Türkiye'nin teknşk direktörü değildi maalesef. Ana Ersun Yanal için ayni şeyi söyleyemeyiz her halde.

Çünkü, Sayın Yanal (Emenike ve Caner örneğinde de gördüğümüz gibi) tam bir ikna etmek ustasıdır. Yöntemi, konuşma dili nedir bilmiyoruz belki ama oyuncusunu ikna ederek istediği verimi almak konusunda sihir sahibi, bu bir gerçek.

Bu da azımsanmayacak bir artıdır teknik direktör adına. Ve göreceksiniz ikinci yarıyka birlikte çok farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Çünkü, hocasına inanan ve güvenen futbolcu topluluğu kendisini aşar, canını dişine takar sahada. Ve gene "motivasyon" deyip geçneyin. Zira arabanın yakıtı gibidir bir bakıma motivasyon, bunu da unutmayın lütfen.

YORUM YAZ