MENÜ

İyi hazırlanmamış

Abone Ol Google News

Galatasaray, maçın hemen başından itibaren pozizyon vermeye başladı. Yetmedi, eliayağı birbirine dolandı adeta. Yani, sezonun ikinci yarısında vites yükselten, takır takır futbol oynayan Galatasaray'ın yerinde yeller esti maçın büyük bölümünde.

Haberin Devamı

Hakem triyosu da farklı değildi. Muslera'nın sakatlandığı pozisyon öncesinde 2 Rizesporlu oyuncu net şekilde ofsaytken, oyun devam ettirildi, dolaylı şekilde etken oldu hakemler Uruguaylı kalecinin sakatlığında, ne yazıkki.

Galatasaray zaten aksıyorken, Muslera'nın sakatlığıyla da sarsıldı. Bunun en önemli kanıtı Rizespor'un kullandığı penaltı ve sonrasında olanlardır. Okan penaltı vuruşunda harika bir refleksle topu çeldi, ama bir tek sarı kırmızılı futbolcu Allah rızası için topu takip etmediği için Milan Skoda hayatının en rahat gollerinden birini attı.

Özellikle ilk yarıda Fegholi başta olmak üzere kalitesinin gereğini yapamadı misafir takımın bir çok oyuncusu ve doğal olarak soyunma odasına skor dezavantajıyla gitti Galatasaray.

İkinci yarıda yediği gol ise tam bir paralize olma haliydi. Amatör küme takımları bile böyle "Beleş" bir gol yemezler.

Haberin Devamı

İlk kez bir araya gelmiş ve birbirlerinin meziyetlerinden habersiz bir futbolcu gurubu bile sırtlarında Galatasaray forması olduğu için o ikinci gole bir şekilde engel olurlardı büyük olasılıkla.

Hayır, şunu anlayamıyor insan; takımı sahaya akıl koymak sorunu yaşıyor ve dolayısıyla da organize olmakta zorlanıyorken Belhanda bu kadar geç mi oyuna alınır? Keza, Onyekuru bu kadar aksıyorken, neden uzun süre kenarda alternatif yaratmadı Fatih Terim?

Açıkçası sezonbaşındaki görüntüsüne geri dönmüş Galatasaray. Dolayısıyla sezonun ikinci yarısındaki efektif futbolunun kıyısına bile ulaşamadı dün akşam.

Söylemeye gerek yok ki, bu kayıpla büyük yara aldı şampiyonluk mücadelesinde Fatih Terim'in takımı.

Ünal Karaman'ı kutlamak lazım, çok iyi hazırlamış takımını maça. Kutlanması gereken bir diğer kişi de Rizespor'un kalecisi Tarık'tır bence.

YORUM YAZ