MENÜ

İmza, Jorge Jesus!

Abone Ol Google News

Deyim yerindeyse Feberbahçe maça Rossi'nin golüyle önde başladı. Dalga dalga üstüne giderek, anafora sokuyor resmen rakibini sarı lacivertliler. Hiç şüphesiz, taraftarın, hatta futbolseverin futbolun bu güzellikleriyle başını döndüren kahramanın adı Jorge Jesus'tur tek kelimeyle.

Haberin Devamı

Futbolcularının deyim yerindeyse tamamına forma veriyor ve verim alıyor her futbolcusundan. Bu güne kadar çok seyrek tanıklık yaptık buna liglerimizde. Üçlü, dörtlü farketmiyor, takımına dilediği ve istediği futbolu oynatıyor, sonuç da alıyor Portekizli teknik direktör. Üstelik sadece Süper Lig'de değil Avrupa'da da. Öyleki bir önceki maca göre yarı yarıya kadroyu değiştirerek sagaya sürüyor takımını ama görüntü değişmiyor; Rakibi ezen, skor üreten ve sonuç alan bir Fenerbahçe. Tek kelimeyle saygı duyulacak bir teknik direktör Sayın Jesus. Dolayısıyla onun adına şu andaki tek eleştirim Emre Mor'u hala takımı için oynatmaya ikna edememesidir. Haşa, yeteneğine lafım olamaz. Ama takımın akortunu bozan detone ses oluyor çoğu zaman gurbetçi futbolcu.

Haberin Devamı

Pedro aldığı ve kullandığı penaltıyı belki kaçırdı ama Fenerbahçe'nin üçüncü golünü Crespo'ya attırarak ne kadar yetenekli ve profesyonel olduğunu da kanıtladı kanımca.

Valencia ilerlemiş yaşına rağmen hala "Ben ölmedim, ayaktayım" diyiyor performansıyla. Ama hakkını teslim etmesek ayıp olur. Ekvadorlu yıldızın attığı golde aslan payı kesinlikle cepden cepheye koşan Mehmetçik'i çağrıştıran Crespo'nundur bence.

Alanyaspor teknik direktörü Francesco Fariloli iddialı ve ütopya sahibi bir teknik direktör, bu tartışılamaz. Ama, "Her kuşun eti yenmez" bir deyim var kültürümüzde, bunu birilerinin genç İtalyan teknik direktöre anlatması lazım. Kaldı ki, iyi teknik direktör olmanın olmazsa olmazıdır rakibin özelliklerine göre taktik belirlemek. Efendim "Biz kendi oyunumuzu oynarız her rakibe karşı" derseniz işte böyle nakavt olur takımınız ve tabi siz de.

İrfan Can Kahveci öteden beri yeteneğine inandığım bir futbolcudur. Yeterki oyun ve takım disiplinine inansın, sadık kalsın. Böyle bir ankayışla oynarsa Avrupa'nın üst düzey takımlarında bile oynar İrfan Can. Gole bu kadar yakın ve bu kadar yetebekli futbolcu sayılıdır zira Avrupa'da.

Maçın rejisörü elbette Sayın Jorge Jesus. Ama maçın en iyi futbolcusu da tartışmasız şekilde Miguel Crespo'ydu dün akşam benim için.

YORUM YAZ