MENÜ

İlacı sabır ve zaman!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe genelde tempolu ve iştahlı başlıyor maçlara. Golü ilk golü bulursa pek zaiyat vermiyor. Ama ilk golü kalesinde görürse durum değişiyor.

Haberin Devamı

Panikliyor, hızlı oynamakla telaşlı oyunu karıştırmaya başlıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'ye yakışmayacak denli çok pas hatası yapıyor maalesef.

Hoş eksiği ve gerekçeleri de var Vitor Pereira'nın. Bir kere sisteminin en önemli oyuncuları Nazım Sangare ve Tisserant'tan yoksun haftalardır. Pelkas, Sosa ve İrfan Can'ın uzun süren sakatlıklarını da unutmayalım.

Elbette Portekizli teknik direktörün bir diğer handikapı da inandığı ve güvendiği kimi oyuncularının performanslarındaki gelgitlerdir.

Misal, Serdar Dursun hiç katkı sunamıyor takımına. Tamam, ciddi bir sakatlık geçirdi gurbetçi futbolcu, ancak rakip kale önünde bu kadar etkisiz olması, topu ayağında tutamaması anlaşılır gibi değil.

Luiz Gustavo'nun golü harikaydı. Kendisi adına sevindim. Kesinlikle yorgunluk emareleri gösteriyor Brezilyalı yıldız futbolcu. Artık zaman zaman geç kalıyor müdahalelerinde topu ayağından çıkarmakta ondan beklenmiyecek şekilde.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'ya karşı skor dışındaki istatistiklerde gerideydi dünkü maçta sarı lacivertliler. Bunun çok nedeni var. Bunlardan biri eksiklikler, Gustavo'nun yorgunluğuysa diğeri de Serdar Dursun'un etkisizliği, Muhammet'in deneyimsizliği ve Rossi başta olmak üzere kimi futbolcularının sezonbaşı kampını arkadaşlarıyla geçirememesinden ötürü uyum sorunu yaşamasıdır.

Miguel Crespo'nun performansı şuan için yetersiz, bu bir gerçek. Ancak çok geç katıldı takıma, unutmayalım.

Mergim Berisha tam bir takım oyuncusu. Yetenek, fizikgüç ve konsantrasyonuyla oynamayı hakediyor. Rossi çok çalışkan bir futbolcu. Dün iki golde de katkısı vardı.

Açıkçası Fenerbahçe'nin oynadığı futbol tatminkar değil şimdilik. Ancak yukarda da altını çizdiğim gibi eksikleri ve gerekçesi var. Dolayısıyla milli araya lider girmesi azımsanacak bir başarı değil. Umarım bu aradan sonra hem sakat futbolcuları iyileşir, hem uyum sorunu konusunda da yol kateder sarı lacivertliler. Zira sabır ve zamana ihtiyaçları var Pereira ve öğrencilerinin.

YORUM YAZ