MENÜ

Hoca farkı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ne zaman Jailson'u defansta oynattıysa başı belaya girdi bu sezon, deyim yerindeyse. Anlaşılır gibi değil. Yahu siz "Sirkeden şarap olmaz" deyimini hiç duymadınız mı? Adam ya ıskaladı, ya pas ve pozisyon hatası yada faül yaptı. Öyleki daha ilk çeyrekte rakibi iki gol pozisyonuna soktu, yetmedi sarı kart aldı, resmen Fenerbahçe'nin akortunu bozdu. Bu olumsuzluğa çare üretmek adına kenar yönetimi Ozan Tufan'ı stopere kaydırdı, yani şapkadan tavşan çıkarmaya yeltendi. Takımın kimyası bozulunca Gençlerbirliği ummadığı kadar şut çekti, pozisyon buldu ilk yarıda.

Haberin Devamı

Jailson'un yerine Emre Belözoğlu'yla başladı ikinci yarıya Fenerbahçe. Kaptan oyuna akıl, hırs kattı, pas tafiğini zenginleştirdi takımı adına. Misal çok güzel bir pasla Vedat'ı pozisyona soktu, ama Kosovalı eski halini aratmaya devsm etti ve golü atamadı.

Aslında dün akşamki maçın sonucunu birinci derecede belirleyen asıl aktör hocalardı. Dolayısıyla hoca farkı ağır bastı Gençlerbirliği adına. Hatta ilk yarıdaki tercihleriyle rakibi bir kişi fazla oynattı da diyebiliriz Fenerbahçe kenar yönetimi için.

Haberin Devamı

Emre oyuna dahil olana kadar başta Deniz olmak üzere çoğu Fenerbahçeli oyuncu yetenek ve kalitesinin kıyısına yaklaşamadı,.Oyun ve takım disiplini de sorunlu çubuklularda. Misal, maçın son dakikalarında müsait durumdaki Ferdi Kadıoğlu pas istediği halde Rodriguez onu yok saydı ve takımının galibiyetini engelledi resmen.

Elbette bütün bunların asıl sorumlusu takımı aylarca hocasız bırakan, sonra da takımı Fenerbahçe gömleği üstüne hayli bol gelen bir teknik adama emanet eden yönetimdir bence.

YORUM YAZ