MENÜ

Hoca biraz abartıyor sanki

Abone Ol Google News

Bazılarının söylediği gibi çöpe atılacak bir turnuva değil, Audi Cup. Aksine, itibardır Real Madrid, Bayern Münih, Tottenham gibi takımların yer aldığı önemli bir etkinlikte yer almak. Dolayısıyla, Fenerbahçe'nin bu turnuvada yer alması çok değerlidir bence.

Haberin Devamı

Bayern maçındaki performansı çok kötüydü sarı lacivertlilerin. Hem bireysel hem de takım olarak tam bir düşkırıklığıydı verilen görüntü. Amatörce bir savunma anlayışı, aşırı derecede bireysel davranmak, takım olmak bilincinden yoksunluk...

Ama Real Madrid maçında tam bir karekter ortaya koydu Fenerbahçe. Hele Altay Bayındır, Murat Sağlam ve Ferdi Kadıoğlu'nun performansları resmen alkışlıktı. Ozan Tufan'ın golü de öğle tabi.

Bütün bunların da önüne geçen şey ise Altay Bayındır'ın maçtan sonra söyledikleriydi bana göre. "Kurtarışlarıma değil, gollere bakacağım. O pozisyonları nasıl kurtarabilirdim, onlara bakacağım. Şimdi gidip o golleri izleyeceğim. Fenerbahçe camiasında oynuyoruz. Burada ilk hedefimiz 'Nasıl daha iyi olabilirim' olmalı.

Haberin Devamı

Karakterin düzeyine, sorumluluk bilincine ve aidiyet duygusuna bakar mısınız? İşte budur takım ruhunu yaratan ana faktör bence.

Sayın Ersun Yanal'ın Ferdi Kadıoğlu konusunda gereksiz kaygılar duyduğunu veya bu konuda kaygılarını abarttığını söylemek zorundayım. Nedense ilk yıllarındaki gözüpeklikten uzaklaşmış Ersun Hoca. Nedeni her neyse şu andaki muhafazakar tercihler ona yakışmıyor açıkçası.

Misal, Bayern maçında Hasan Ali erken sakatlandı. Ama hoca kulübede solbek Cebrail Akbulut oturuyorken, o bölgede asla oynayamayacak Nabil Dira'ı oynattı ve maalsef Faslı oyuncusuyla taraftarı karşı karşıya getirdi yanlış tercihin böylesinden ötürü. Çünkü Dirar doğal olarak çok aksadı o bölgede ve bu görüntünün asıl sorumlusu futbolcu değil hocaydı aslında.

Not:Yayıncı Kuruluşla yaşanan sorun nihayet çözüldü, dilerim hayırlı olur taraflara.

YORUM YAZ