MENÜ

Her problemin çözümü var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tek şutu ve pozisyonu yoktu ilk yarıda Fenerbahçe’nin. Uzunca süre kadroda düşünmedikleri ve ama ilerleyen haftalarda ilk onbirin değişmezi haline gelen Aaatıf’ın yokluğunu bile aradı sarı lacivertliler. Abartmıyorum, bunca yıllık spor yazarlığı kariyerim boyunca izlediğim en sıkıcı bir 45 dakikaydı her halde.

Osmanlıspor’un eleştirilecek, kınanacak yanı yok. Zira küme düşme potasının tam içindeler ve üstelik Kadıköy’de deplasmanda oynuyorlar. Doğal olarak dikkatli, kontrollü ve tedirgin oynadı İrfan Buz’un öğrencileri. Ama Sayın Kocaman ve öğrencileri için böyle bir mazerette sözkonusu değil. Ve maalesef, her fırsatta kendilerini yalnız bıraktıkları için (haklı olarak) sitem ettikleri 20 küsur bin seyirci önünde koca bir 45 dakikayı resmen çöpe attı Fenerbahçe.

Oysa her problemin bir çözümü vardır. Dolayısıyla her kadronun da oynayabileceği bir sistem ve futbol var. Yeter ki, yetkili kişi ve makam doğru düşünsün, doğruyu görsün ve uygulasın.
Açıkçası şu gerçeğin altını kalın bir çizgiyle çizmek zorundayız artık; Özgüven, kemer sıkmak, disiplin, prensip aklınıza ne gelirse her şeyin abartılmışı zararlıdır.
Sayın Aykut Kocaman’ın Valbuena’yı kendi prensiplerinden ötürü bu kadar uzun süre yok sayması bunun en güncel kanıtıdır sanırım.

Nitekim Fenerbahçe dün akşam ikinci yarıya Fransız yıldızla başlayınca ilk yarıdaki o fıtık eden görüntü tadında doyulmaz bir lezzete dönüştü. Tek futbolcu deyip geçmeyin. Bir futbolcu bazen iki yönde de takımın kimyasını değiştirir. Kanıt mı? Dün akşam ikinci yarıda oyuna giren Valbuena işte.

Hayır, her futbolcuyu zaman zaman oynatmayabilir pekala teknik direktörler. Ama, olayı takıntı haline getirmeden.

Kaldı ki, Valbuena Fenerbahçe’ye 32 yaşında geldi. Sayın Kocaman da onun böylesi bir oyun anlayışına sahip olduğunu biliyordu. Her halde bu yaştan sonra onun oyun anlayışını tepeden tırnağa değiştireceğini ummuyordu her halde.

Dolayısıyla kadrosu ffp nedeniyle yapılamayan takviyeler ve sakatlıklardan dolayı hayli sorunlu olan Sayın Aykut Kocaman’ın bazı konularda daha duyarlı davranması gerektiğine inanıyorum. Kaldı ki, Valbuena da sıradan bir futbolcu değil bilindiği gibi.

YORUM YAZ