MENÜ

Hep sempati duymuştum!

Abone Ol Google News

Hiçbir medya kuruluşu ve basın mensubunun aklından geçmemişti doğrusu. Dolayısıyla sürpriz oldu hepimiz için Vitor Pereira açıklanması.

Haberin Devamı

Dört büyük kulüp içinde Fenerbahçe'nin en borçlu olduğunu Sayın Ali Koç açıklamıştı. Buna rağmen Löw, Rafa Benitez, Lucian Favre, Villas Boas ve benzeri isimleri Fenerbahçe'nin başına getirmeyi nasıl düşündü, düşünebildi anlamış değilim doğrusu.

Hem eskisine oranla daha da kemer sıkacaksınız hem de borcunuzu katlayacak isimlerin kapısını çalacaksınız.

Yukarıdaki isimlerin tamamı en az 5, 6 milyon Euro ücret talep eder ve hepsi de çok maliyetli kadrolar kurmanızı şart koşar. Ali Koç gibi ekonomiden çok iyi anlayan bir insan adına düşündürücü gerçekten.

Neyse, eğri geminin doğru seferi oldu son kararı bana göre.

Bu satırların yazarı Vitor Pereira'ya hep sempati duymuştur. Adam harbi bir kere. İşinin ehli. Ellili yaşlarının başında üç değişik ülkede çalıştırdığı takımı şampiyon yapmış. 3 şampiyonluğu var.

Aslında Fenerbahçe'deki ilk dönemi de Portekiz'deki (Ivan Bebek'in nefret kustuğu) Braga maçına kadar iyiydi.

Haberin Devamı

O sezon Fenerbahçe Süper Lig'in en fazla gol pozisyonuna giren, en az gol yiyen ve en az mağlubiyet gören takımı olmuştu.

Ama Braga maçında kendisi maçın ilk yarısında kart gördü. Yetmedi üç futbolcu da Bebek tarafından kırmızıyla cezalandırılınca resmen dağıldı Pereira ve takımı.

Burada tek soru işareti Sayın Vitor Pereira'nın öfke kontrolü konusunda ne kadar yol kat ettiğidir.

İlk döneminde Van Persie başta olmak üzere bazı futbolcularına forma adaleti ve taktik konusunda yeterince güven vermediğini de belirtelim.

Aradan 5,6 yıl geçmiş. Büyük olasılıkla daha da olgunlaşmış, deneyimlerinden önemli dersler çıkarmıştır.

Sayın Ali Koç hepimizi terse yatırdı ama Fenerbahçe'nin şu andaki şartlarına göre bence en doğru tercihi yaptı Vitor Pereira'yla.

Hayırlı olsun.

YORUM YAZ