MENÜ

Hayata döndü

Abone Ol Google News

En zor günlerinde Süper Lig’in en zor deplasmanlarından biri olan Konya’dan galibiyetle dönüyor Fenerbahçe. Hem de ilk yarısında Slimani’yle bulduğu ve Serkan Kırıntılı’nın muhteşem şekilde çıkardığı tek pozisyon dışında başka da akıllarda kalan parıltısı, üstünlüğü olmayan bir maçta.

Haberin Devamı

Sözü uzatmaya gerek yok, “Yeni bir başlangıç” adına Jailson, Benzia ve Aatıf’la yenilenmiş kadrosuyla maça çıksa da ilk 45 dakikada eski Fenerbahçe gibi oynadı anlayacağınız Phillip Cocu’nun oyuncuları.

İkinci yarıya silkinmiş şekilde başladı sarı lacivertliler. Benzia’nın ikinci yarının başında bir duran top kullandı ki, muhtemelen rakip kalede sorun yaratacaktı. Ama o top gitti Mehmet Topal’ı sakatladı. Topal’ın sakatlık yaşaması şansızlıktan mı yoksa nerede duracağını bilmemekten miydi, pek anlayamadım doğrusu.

Aslında eleştirilecek, söylenecek çok şey var. Ama öte yandan bir debilim ve insaf var. Jailson, Benzia, Ayev, Aatıf, ve hatta Elif… Tekniği azımsanamayacak futbolcu bunların hepsini. Bu gerçeğe rağmen topu yere indirmekten ziyade havadan oynadı hayli zaman. Zaten Elif’in oyuna girmesiyle bu özelliği öne çıktı ve golü de buldu kısa sürede Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Yani zamana ve sabra ihtiyacı var Cocu ve öğrencilerinin, bu doğru. Fakat bu süreçte bile yapabilecekleri, yapmaları gerekenler var bu da başka bir doğru.

Golde Ayev’in de payı var. Ama baş aktör Benzia’ydı bence. Dolayısıyla gölü atan Elif kadar Benzia da alkışı hak etti. İlk maçında sonuç odaklı bir katkı sundu sonuçta genç Cezayirli.

Ve fakata Elif Elmas’ın oyuna girdiği andan maçın son düdüğü çalana kadar defansif yönden takımı adına sergilediği performansın alını da çizmek isterim.

3 hafta sevenlerini üzse de dün akşamki galibiyetle yarışa yeniden tutundu bence Fenerbahçe. Ve isterseniz siz buna “Hayata döndü” de diyebilirsiniz. Ama asla dememeniz gereken bir şey var: “Pes”

YORUM YAZ