MENÜ

Hakem sonucu etkiledi!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe dün akşam golü erken buldu. Ama hakemin kötü performansı ve Altay'ın almadığı veya aldırdığı önlemle de golü yedi.

Haberin Devamı

Ali Şansalan'ın Kim Min Jae'ye çıkardığı ikinci sarı kart çok ağırdı ve maçın gidişatını etkiledi resmen. Oysa Kim'in o hareketi faul bile değildi halbuki. Dolayısıyla bu tür maçların hakemi olmadığını da kanıtladı Ali Şansalan en azından şimdilik.

Mesut Özil girdiği pozisyonda Fenerbahçe öndeyken atsa ya da attırsa maç sarı lacivertliler adına psikolojik üstünlüğü getirecekti. Ama maalesef kalitesine yakışmayanı yaptı o.

Dolayısıyla Kim'in atılmasıyla maçın momentumu tamamen Trabzonspor'a döndü. Bu da doğaldı. Çünkü maçın büyük bölümünü ligin tek namağlup takımına karşı bir kişi eksik oynamak hele de deplasmanda hiç de kolay değil.

Açıkçası Fenerbahçe bir kişi eksik kaldıktan sonra kimyası bozuldu ve maçın geri kalan bölümünü tek kale oynadı neredeyse Abdullah Avcı'nın takımı.

Vitor Pereira'nın yorulmuş, yıpranmış Osayi Samuel'in yerine Nazım Sangare'yi bu kadar geç oyuna almasını yadırgadım. Keza iyi oynayan, bir de gol atan ve ama oldukça yorulan Rossi'nin yerine en azından ikinci yarının ortalarında Mergim Berisha'yı oyuna almamasını da.

Haberin Devamı

Tamam, kötü bir hakem performansı maçın sonucunu direkt etkiledi. Ali Şansalan penaltı için pozisyonu izlemeye giderken kalesinden kopup elli altmış metre uazaklığa gelmiş kaleci Uğurcan'la burun buruna geldi ama sarı kartını çıkaramadı. Keza, attığı penaltıdan sonra centilmenlik dışı hareket yapan Bakasetas'a da sarı kartını çıkaramadı maalesef.

Maça hakem hataları damga vurmasa bu zor deplasmandan en kötü ihtimalle Fenerbahçe'nin bir puanla döneceğine inananlardanım. Dolayısıyla boyu uzun, çok şeye gebe hala ligimiz, yeterki hakemlerin gölgesi düşmesin üstüne geri kalan dönemde.

YORUM YAZ