MENÜ

Gölge etmesin yeter

Abone Ol Google News

Tarihinin en büyük düşkırıklığını yaşattı sevenlerine Fenerbahçe. Sezonun 17 maçlık ilk yarısını sadece 3 galibiyetle 17. sırada tamamladı ki, bir ilktir bu kendisi adına.

Haberin Devamı

Tamam, kadrosunun kalitesini tartışabiliriz ve yetersiz bulabiliriz. Ama olumsuzlığun bu denlisini sadece kadro kalitesine bağlayamayız her halde. Çünkü, bu kadrodaki futbolcuların büyük çoğunluğu kendi ulusal takımlarında oynamışlar sonuçta. Dolayısıyla bu oyuncu gurubunun performansı yada onlardan alınan verimin düzeyini sorgulamak, nedenlerini önplana çıkarmak lazım öncelikle.

Unutmayalım lütfen, performans büyük oranda psikolojik bir ögedir. Bana kalırsa Ersun Yanal faktöründen ötürü Fenerbahçe'nin en büyük takviyesi ikinci yarı adına oyuncu gurubunun göstereceği performans sıçraması olacak.

Dolayısıyla, bu büyük düşkırıklığının asıl sorumlusu Comilli'dir. Zira teknik heyet ve kadro şekillenmesinin altında onun imzası var.

Bir kere teknik direktörün görev aldığı kulübün değer ve hassasiyetlerini bilmesi ve önemsemesi gereklidir. Başka türlü başında bulunduğu takımın bir parçası olamaz.

Haberin Devamı

Sayın Cocu'nun talihsizliği buydu bence. Ve kaçınılmaz olarak oyuncularını yönetmekte, doğru taktik ve sistem belirlemekte yanıldı maalsef. "Eğer hangi limana gittiğinizi bilmiyorsanız hiçbir rüzgarın size faydası olmaz" deyimindeki gibi yani.

Şu da bir gerçek ki, Batı'da yerleşik hale gelmiş bazı kurum ve değerler bizim coğrafyamızda yaşama geçemiyor, en azından şimdilik. Bunun ülkemizdeki en önemli kanıtı sportif direktörlük deneyimleridir. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor kim yeltendiyse altında kaldı resmen.

O halde Fenerbahçe eğer ikinci yarı adına takviye yapacaksa bunu sadece Sayın Yanal'ın görüş ve önerileri doğrultusunda yapmalı. Comilli mi? Yaptıkları yapacaklarını yeterince anlatıyor bence. Dolayısıyla gölge etmesin yeter.

YORUM YAZ