MENÜ

Gelecek daha önemli!

Abone Ol Google News

Şüphesiz, Mesut Özil büyük bir futbolcu. Real Madrid, Arsenal ve Alman ulusal takımında yıllarca "beyin" rolü oynadı. Bu takımların on numaralı formasını ancak büyük futbolcular giyebilir zaten.

Haberin Devamı

Ancak, kabul edelim ki "zor" bir karakter Mesut Özil. Yetenekleri tartışılamaz ama oynadığı her takımda zaman zaman sorun yarattığı da inkar edilemez ve tartışılamaz.

Real'de Jose Mourinho, Arsenal'da da Mikel Arteta ile yaşadığı sorunlar herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Tabi, Mesut Özil 'in bu yaş ve aşamadan sonra yaşadığı ve yaşatacağı başka sorunlar da var. Bir kere bu tür futbolcular yaş aldıkça, kas gücü azaldıkça maalesef giderek yeteneklerini sergileyemiyorlar ne yazikki. Hele sakatlık ve başka nedenlerle uzun süre futboldan uzak kalmış, maç kondisyonu da hayli azalmışsa.

Mesut'un Fenerbahçe'yi aşkla sevdiği bir gerçek, önümüzdeki sezon Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda katkı sunmak için şans istediği de başka bir gerçek. Ama asıl gerçek şudur; Bu kadar uzun süre sahalardan uzak kalmışken hele de bu yaşlarda hayatın gerçekleri nanik yapıyor gizlendiği köşeden maalesef, hem de onun geçmişteki başarı ve şu andaki ihtiraslı hayallerine.

Haberin Devamı

Dolayısıyla, geçmişe değil geleceğe prim vermelidir Fenerbahçe. Mesut Özil'i değil Arda Güler'i pamuklara sarmalı Sayın Ali Koç ve teknik heyet.

Çünkü, bu hayatın dayattığı yadsınamaz bir gerçektir artık. Yani bir şans daha verilse bile artık eski Mesut Özil'i bu yaş ve aşamadan sonra asla bize izlettiremez yazık ki Sayın Özil, bu gerçeği artık onun da kabul etmesi lazım.

YORUM YAZ