MENÜ

Geçmişten ders çıkarmalıyız

Abone Ol Google News

Fenrbahçe daha teknik direktörünü belirlemeden onun adına yardımcılarından biri olacak olan Memmet Aurelio'yla anlaştı. Oysa doğru olan bir teknik direktörün yardımcılarını (yani birlikte çalışacağı insanları) kendisinin belirlemesidir. Misal, Sayın Yılmaz Vural biraz da bu nedenle Göztepe'yle yollarını ayırdığını paylaşmıştı benimle.

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız bir teknik direktörün sadece yardımcılarını değil başına geçeceği kadroda yer alacak futbolcuları da belirlemesi gerekir. Zira çok yetenekli futbolcular bile mentalite farklılığından ötürü bir teknik direktörün elinde sıradanlaşıyorlar pekala. Bunun en unutulmaz örneği rekor ücretle transfer edilen Tarık Daşgün'ün Carlos Alberto Parreira döneminde atıl hale gelmesidir.

Anımsayın, Fenerbahçe 3 küsur milyon dolar ve artı Burak Yılmaz'ı vererek Gökhan Ünal'ı transfer etmişti. Ama Gökhan düşkırıklığına dönüşürken, Burak yaklaşık 10 yıl Türkiye'nin en etkili santraforu olarak futbolunu oynadı. Dolayısıyla teknik direktörün kadrosunu ve yardımcılarını belirlemek özgürlüğü olmalıdır bence.

Haberin Devamı

Ama eğer Emre Belözoğlu sportif direktör olacak ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü de belirleyecekse o başka. Zira bu durumda Emre mutlaka önümüzdeki sezonun hocasını ve o hocanın oyun anlayışını biliyordur. Hatta belki de hocayla fikir teatisinde bulunarak Mehmet Aurelio yardımcı olarak göreve başlatılmıştır, kim bilir.

Zor günlerden geçiyoruz ve kulüplerimiz önümüzdeki yıllarda hepten büyük sıkıntılar bekliyor. Dolayısıyla daha bir bilime sarılmalıyız ve eskisine oranla daha bir hesap kitap yapmalıyız.

Unutulmasın ki, kulüplerimizin şu anda içinde bulunduğu açmazın ana nedeni geçmişteki hesapsız tavır, karar ve uygulamalardır. O halde önümüzdeki yıllarda daha büyük sorunlar yaşamak istemiyorsak, geçmişten gerekli dersleri çıkarmak zorundayız.

YORUM YAZ