MENÜ

Futbola doyduk resmen

Abone Ol Google News

Fenerbahçe adına Süper Lig'in en zorlu maçlarındandı dün akşamki maç. Çünkü Aykut Kocaman'ın yönettiği ekipler takım oyunu oynuyorlar, yani antrenör takımlarıdır. Dolayısıyla çok koşarlar, kolektif bilinç ve reflekse sahipler, oyun ve taktik disiplin sadakatıyla donatılmkşlardır.

Haberin Devamı

İşte bu Konyaspor maça bir de önde baskıyla, yani beklenmedik baskın oyunla kazanmaya odaklı olarak başlayınca keyifli bir o kadar da gollü bir ilk yarı izledik doğal olarak Şükrü Saraçoğlu'nda.

Çok zorlu bir sezon bekliyor takımlarımızı. Her takımın her deplasmandan puan, puanlarla dönme ihtimali ilk kez bu kadar yüksek gerçekten, geride kalan haftalara baktığımızda. İyiki de böyle. Nihayet futbolsever adına olumlu bir bötüntü ortaya çıktı böylece.

Serdar Aziz kendi kalesine attığı gole rağmen ülkemizin en değerli savunma oyuncularından biridir. Keşke sık sık sakatlanmasa.

Ve tabii, Ozan Tufan...Bu ülkede Ozan kadar oyunun iki yönünü de efektif oynayan çok az futbolcu var. Hele Fenerbahçe'nin 3. golündeki payı. Topu söküp aldı, diripling yaptı, pas verdi aldı ve golünü de attı.

Haberin Devamı

4. golü atan Luiz Gustavo da kendi çabasıyla golünü attı adeta. Yani Vedat Muriç'in ancak özel becerilerle atılabilecek 5. golü attığı gibi. Topu alışı, saklayışı ve son vuruş, hepsi ama hepsi özellikli olmayı gerektiriyor ve tanık olduğumuz gibi hepsi de var Kosovalı yıldız oyuncuda.

Bana kalırsa tek aksayanı Moses'dı. Doğal, zira haftalardır oynamıyor, maç kondisyonu sorunu yaşadı kaçınılmaz olarak.

İki gerçeğin altını da çizmeliyim; Garry Rodrigues ilk kez kendisi gibi oynadı bu sezon ve iki Sauın Ersun Yanal bu sezon ilk kez doğru zamanda değişikliklere gitti bence.

Dün akşamki maç Süper Lig'de yıllardır nadiren yaşadığımız keyifler yaşattı bize. Sayın Ersun Yanal ve Sayın Aykut Kocaman'a sırf bu nedenle bile ne kadar teşekkür etsek azdır her halde,

YORUM YAZ