MENÜ

Ferdi Kadıoğlu'na kulak verelim!

Abone Ol Google News

Ferdi Kadıoğlu taraftarlarla sohbet etmiş. Sohbet sırasında taraftarlardan ricacı olmuş; Tribünlere çağrılırken yapılan küfürlü tezahüratlardan yakınmış ve küfürsüz tezahürat önermiş, çünkü bu şekilde daha mutlu olacağının altını çizmiş.

Haberin Devamı

Bununla da yetinmemiş Ferdi Kadıoğlu. Korner atan rakip futbolculara Türkiye'deki tüm statlarda yabancı madde atıldığını ve bunun da kendisini fazlasıyla rahatsız ettiğini söylemiş.

Tam Mustafa Kemal'in tarif ettiği sporcu Ferdi Kadıoğlu. Zeki, çevik ve ahlaklı bir sporcu gördüğünüz gibi gurbetçi futbolcu.

Şimdi iş Fenerbahçe taraftarına düşüyor. Takımlarındaki en değerli futbolculardan biri ricada bulunuyor; Lütfen küfürlü tezahürattan vazgeçin ve korner kullanan rakip futbolcuya asla yabancı madde atmayın. Geçekten büyüklük iddiasını içselleştirmiş, takımına yürekten inanmış ve Ferdi Kadıoğlu'nu samimiyetle seviyorsa taraftar iç sahadaki ilk maçtan itibaren Ferdi'yi mutlu edecek tutumu benimser. Küfür etmeyecek, rakip futbolcu ve hakemle uğraşmayacak, doksan dakika takımını destekleyecek alkış ve şarkılarıyla. Zaten taraftar dediğin de böyle olmalı.

Haberin Devamı

Lafa gelince herkes centilmen, fair-play yarışında en birinci. Ama boşuna "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" dememişler. Centilmen, fair-playi özümlemiş her taraftar küfürden, rakip futbolcuya (işinin gereğini yaptığı için) atılan yabancı maddeden dolayı hicap duyar, kulübü adına üzülür.

Çok şey mi istiyor Ferdi Kadıoğlu? Hayır, aksine büyük takımın misyonuna, gerçek taraftar sorumluluğu ve duyarlığına yakışanı istiyor. Peki, zor mu bunları başarmak? Ha, deyince olmaz elbette. Yıllar yılı sürmüş, hatta yerleşik hale gelmiş davranış ve alışkanlıkları bir çırpıda yerini doğru olana bırakması kolay değil şüphesiz, ancak imkansız da değidir.

Futbol Federasyonu, kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlar işbirliği içinde düşünür, planlar yapıp kafa yorarsa, taraftar, futbolcu eğitimi önemsenirse, taraftar grupları yeterince denetlenir ve sorumluluk bilinciyle donatılırsa çokta zor değil özlenen görüntüler yaratmak.

Gelin Ferdi Kadıoğlu'na kulak verelim tüm paydaşlar olarak. Spora, bize yakışandan yana irade ortaya koyalım ve "Kötü" olanı kovalım statlarımızdan lütfen.

YORUM YAZ