MENÜ

Fenerbahçe: 1, Altay:1

Abone Ol Google News

Vitor Pereira'nın bu Zajc'ı bu kadar uzun süre oyunda tutmasını anlayamadım ve kendisine yakıştıramadım. Keza hemen hemen takım savunmasında esamasi okunmayan Mesut Özil sahadayken gencecik Muhammet'e savunmanın solunu emanet etmek de garip geldi bana. Hele Berisha da savunmaya gereken katkıyı ihmal ediyorken.

Haberin Devamı

Rossi mi? En azından şimdilik sınıfı geçemedi bana göre. Dolayısıyla Pereira'nın bu maçtaki tercih ve taktiği tatminden uzaktı ve Fenerbahçe net şekilde üç puanı hakeden bir oyun sergileyemedi maalesef. Tamam, Pelkas ve Ferdi sakat, ancak dezavantajın böylesine rağmen maçı koparacak güç ve derinliğe sahip kadrosu var sarı lacivertlilerin.

Halis Özkahya oyunun akmasını bilerek engelleyen Sivassporlu futbolculara karşı biraz fazla hoşgörülü davrandı. Yani oynayandan, futboldan değil, oynattırmayan futbolcu ve antifutboldan yana bir yönetim sergiledi maçın tanamında. Misal, Aaron Appindangoye sarı kartı varken enaz iki kere daha kartlık hareket yaptı ama Halis Özkahya her defasında bu kartlık müdahaleleri tolore etti nedense.

Haberin Devamı

Sivasspor'un penaltısı doğruydu. Tabi bu penaltıda, pozisyon öncesinde Yatabare'nin intikam adına Serdar Aziz'e yaptığı hareket de pek masum değildi. Dolayısıyla Serdar Aziz saha dışında tedavi olurken Fenerbahçeli defans ve orta sahası eksikliği önemsemedi, üstelik bir de Altay'a geri pas verildi akabinde.

E, futbol basit bir oyundur belki ama maçın tamamında ziyadesiyle ciddiyet ister. Kimi arkadaşlarının ciddiyetsizliğine kaleci Altay da aşırı özgüvenini ekleyince Fenerbahçe iki puandan oldu gördüğünüz gibi.

YORUM YAZ