Fazlasıyla hak etti

Abone Ol Google News

Sarı lacivertliler fazlasıyla hak etti galibiyeti. Maçın başından sonuna kadar tüm istatistiklerde üstündü Beşiktaş'tan. Bu gerçeğin altını kalın bir çizgiyle çizelim öncelikle.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin ilk golünde Ferdi Kadıoğlu ve Dusan Tadiç'in ardışık katkıları çok önemliydi. Ama emektar Dezeko'nun da doğru yerde bitmesi ve en kaliteli vuruşu yaparak takımını öne geçirmesi de bir o kadar önemliydi bence.

Fred, Szymanski ve İrfan Can Kahveci özellikle ilk yarıda yeteneklerinin ve misyonlarının onda birini bile sahaya yansıtamadılar. Bunun ana nedeni Beşiktaş'ın benimsediği taktik ve oyun anlayışıydı kanımca. Temaslı oynamayı çok abarttı Rıza Çalımbay'ın öğrencileri. Atilla Karaoğlan da bu abartılı sertliğe pirim tanıdı nedense. Mesela, Necip Uysal'ın iki hareketinden biri kural dışıydı. Objektif şekilde maçı yöneten bir hakem sahada olsa daha çift sarı karttan sahayı terk etmek zorunda kalırdı her halde Necip Uysal ve ikinci yarıda sahaya çıkamazdı.

İrfan Can Kahveci mi çok kaçırdı yoksa Mert Günok mu çok başarılıydı ? İrfan Can son vuruşlarda yeterdizdi belki ama Mert Günok da sezonun en başarılı maçlarından birini oynadı bence. Ki, Dusan Tadiç'in kullandığı ikinci penaltıyı kurtardığını da unutmamak lazım. Beşiktaş'ın kalesini Mert Günok korumasa büyük ihtimalle yarım düzine gol atardı Fenerbahçe.

Szymanski kendisine kelepçe olmaya çalışan rakibe rağmen ikinci yarıda kalitesini ortaya koydu gene. Deyim yerindeyse ele avuca sığmıyor Polonyalı yıldız futbolcu. Attığı gol is jeneriklikti gene tek kelimeyle. Keşke biraz örnek alsa onu Cengiz Ünder. Sahi, bu Cengiz'e 15 milyon euro verildi mi gerçekten, verildiyse neden, neye göre verildi ve hangi akıl verdi? Artı 90 da Mert'le karşı karşıya olan sağdaki müsait Michy Batshuayi'e pas vermesi gerekirken topu ezmesi bile ne kadar gereksiz bir transfer olduğunu anlatıyor her halde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ