MENÜ

Fatih Terim farkı!

Abone Ol Google News

Performans ziyadesiyle psikolojik bir unsurdur. İşte Ersun Yanal ile FatihnTerim arasındaki fark tam da burada karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Futbolcunun yetenekli olması elbette önemlidir. Ancak, futbolcu her zaman yeteneğine denk düşen bir performans gösteremiyorsa burada önemli bir faktör de geri planda göremediklerimiz, bilemediklerimiz yada teknik direktörün yapıp yapamadıklarıdır.

Misal, Donk şu anda Galatasaray'ın sahadaki aklı ve sigortası neredeyse, öyle değil mi? Oysa Terim öncesi hocalar tarafından "İşe yaramaz" dercesine kenara itilmiş hatta atılmıştı Hollandalı anımsayacağınız gibi. Fatih Terim fatkı bu işte.

Aynı şeyleri Ömer Bayram ve daha başka futbolcular için de söyleyebiliriz pekala. Neden, çünkü Fatih Hoca her futbolcusunun kendisine inanmasını, güvenmesini başarıyor, onları ikna ediyor liderliği konusunda.

Onyekuru çok hızlı ve yetenekli bir futbolcu. Ama ne yazık ki, düşünsel anlamda hiç de hızlı değil Nijeryalı. Dolayısıyla final pası ve vuruşlarında düşkırıklığı yaratıyor çoğunlukla.

Haberin Devamı

Lemina'ın yokluğunda Taylan Antalyalı tercihi yabana atılmamalı teknik direktörlük tercihi olarak. Nitekim oyunun merkezinde Galatasaray adına belirgin bir direnç oluştu tercihin böylesiyle.

Falcao tam bir gol makinası, yeter ki, üçüncü bölgede istediği top veya pası alsın, gerisi çok kolay.

Eminim ki, Vedat Muriç şu anda Fatih Terim'in değil de Ersun Yanal'ın takımında oynadığı için bin pişmandır, eh haksız da değil Kosovalı yıldız.

Fatih Terim farkı bu işte. Neredeyse kapasitesinin altında oynayan futbolcu yok Galatasaray'da ki, bu görüntüyü yaratan baş aktör de kesinlikle Sayın Terim'den başkası değil.

YORUM YAZ