MENÜ

Farkı gördük!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'de bu sezon en çok eksikliği hisedilen olgu ortak akıldı, Yani uyum, kollektif düşünce ve birlikte hareket edebilmek. Bütün bunların en ayrıntılı açılımı şudur; Gurubun elemanları birbirine inanacak, ortak hareket ederek biirbirleriniin emeğini, eforunu tamamlayacak ve aynı amaç etrafında kenetlenecek,

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Ersun Yanal'la bu kavramların önemli bölümüne kavuştu işte. Marcel Desailly kendi hayatını anlatan kitapta şöyle demiş; "Futbolcular koca çocuklar gibidir, sürekli onları yönlendirmek, teşvik rtmek gerekir"

Bu yönlendirme ve teşvik etmenin ilk adımı da bana sorarsanız antrenmanlarda atılır. Eğer teknik direktör (Sayın Ersun Yanal'ın yaptırdığı gibi) antrenmanları çocukların zevkten dört köşe olduğu bir oyuna dönüştürürse, o gurubun oyun iştahı, kazanmak amaç ve iradesi tavan yapar, bundan muşkunuz olmasın. Nitekim Sayın Yanal'ın yaptırdığı bir kaç antrenman bile Fenerbahçeli futbolcuları hayata döndürmeye yetmiş bile.

Yıllardır ısrarla altını çiziyorum ki, bir takımın başarısında teknik direktör katkısı en az yüzde kırktır. Çünkü teknik direktör ilk düğme gibidir, bu gerçeçi yadsımak en hafif deyimiyle havanda su dövmektir. Ve bir iddiam da şudur; eğer Slimani, Sporting Lizbon'daki Slimani olsa daha ilk yarda 4-0'ı yakalardı Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2-0'ı yakaladığı halde maçı kazanamadıysa bunun ana nedeni mental yorgunluk ve Benzia başta olmak üzere skoru belirlemek yeteneğine sahip futbolcuların kendilerini inkar eden performansıydı bence.

Misal, Mathieu Valbuena. İki ucu keskin bıçak gibi resmen Fransız futbolcu. Gördüğünüz gibi 3. bölgede topu kaptırdı ve o top Fenerbahçe fileleriyle Erzurumspor'un golü olarak buluştu. Ama aynı Valbuena hemen akabinde harika bir pas verdi fakat Slimani gol orucunu bozmamakta diretti maalesef.

Olsun, sorun değil. İnanıyorum ki, bu Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde ligin ikinci yarısında Avrupa Ligi biletini kazancak bir performans gösterecektir. Zira teşhis ve tetavi ustasıdır Sayın Yanal. Slimani, Valbuena, Benzia başta olmak üzere ya kalitelerinin gereğini yapacaklar yada kulubeye mahkum olacaklar. Tabii aynı şeyler Elif Elmas için de geçerli. Bu kadar savruk, kontsantrasyon zaafıyla oynarsa Makedon futbolcu ligin ikinci yarısında formaya hasret kalır kesinlikle.

YORUM YAZ