MENÜ

Evet, futbol pas oyunudur

Abone Ol Google News

Gerçekten de öyle imiş, futbol bir pas oyunuymuş.

Haberin Devamı

Çünkü, pas demek yardımlaşma yani ortak akıl, kolektif ruh ve kolektif bilinç demektir bir bakıma. Ha, yeri gelmişken hatırlatmak isterim, Türkiye'de ilk kez "Futbol bir pas oyunudur" diyen futbol adamı da Sayın Aykut Kocaman'dır. Dün akşam Konyaspor en önemli oyuncularından biri olan kaleci Serkan Kırıntılı'yı maçın birinci dakikasında gördüğü kırmızı kartla kaybetti.

Yani, deyim yerindeyse 1 kişi eksik başladı maça Sayın Aykut Kocaman'ın öğrencileri. Bu gerçeğe rağmen neredeyse tek kaleye çevirdi ilk yarıda maçı evsahibi takım. Doğrusu bu ya görüntünün böylesini, yani bir kişi eksik rakipten bu kadar baskı yemesini Sayın Sergen Yalçın'ın başında bulunduğu Malatyaspor'a hiç ama hiç yakıştıramadım. O Sergen Yalçın ki, Beşiktaş tribünlerinin her fırsatta takımlarının başına gelmesi için adını dillendirdiği bir teknik direktör. Ama gerçek şu, maçın tamamına yakın bir kişi eksikseniz Malatyaspor'u yenmek de puan almak da hiç kolay değil. Hele de 0_2 geriye düşmüşseniz. Maçın iki önemli futbolcusu vardı bence. Birincisi Malatyaspor'un ilk golünü atan Guilherma Costa Margues diğeri de Benin'li kalacisi Fabien Fornolle'ydi.

Haberin Devamı

Açıkçası, ilk yarıda bir kişi eksikken rakibine her türlü istatikte üstünlük sağlasa da gerekli golü bulmakta, dolayısıyla puan almakta zorlandı Aykut Kocaman'ın öğrencileri ve seyircisi önünde mağlup olmaktan kurtukamadı. Evet, futbol bir pas oyunudur, ama (Dün akşam Serkan Kırıntılı'nın gördüğü kırmızı kartta olduğu gibi) beklenmedik sürprizler de hayatayın bir başka gerçeğidir işte, eh hayat tam da bu zaten.

YORUM YAZ