MENÜ

Ersun Yanal'ın iflası

Abone Ol Google News

Onyekuru yetenekli bir futbolcu ama oyun disiplini ve anlayışı sorunlu, bu da Monaco'da neden tutunamadığını anlıyor her halde, Maçın başında birden fazla içinde bulunduğu net pozisyonlarda ne müsait durumdaki arkadaşlarına pas verdi nede Altay'la karşı karşıyken bile golü yapabildi. Açıkçası Nijeryalı futbolcunun girdiği pozisyonlardan rahatlıkla en az 3 gol çıkarırdı Sörloth Oysa ilk yarıda takımı yani Galatasaray daha iyi oynayan taraftı. Anormal birşeh yok Çünkü, Galatasaray moralliydi Fenerbahçe ise panik içindeydi maç başlarken. Bu da puan cetvelindeki yerleri gereği doğaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ikinci yarıda başabaş bir oyun onadı, Jailson gibi savunma oyuncuları düşman başına, gene penaltıya neden oldu ve ben unuttum artık bu sezon yarattığı penaltıların sayısını. Peki, sorumlu Jailson mu tabii ki, değil, sorumlusu oyuncularının yeteneklerini, yapabileceklerini yeterince hesaba katmadan tercihlerde bulunan Ersun Yanal'dır elbette.

Tolgay ve Hasan Ali oynayacak durumdaysa nede Ankaragücü maçında sahada değillerdi, yani Ankaragücü maçı Galatasaray maçından daha mı önemliydi?

Haberin Devamı

Gustavo gibi bir lider özellikli futbocunun yokluğunda Mehmet Ekici'yi kulübede oturtup Tolgay Arslan'la başlamak nasıl bir öngörü ve anslizin eseridir.

İşte Ersun Yanal'ın ardışık yanlışları peşpeşe gelince Galatasaray 21 yıl sonra Kadıköy'den 3 puanla ayrıldı ve şampiyonluğun önemli bir adayı haline geldi.

Gerçekçi olalım, Fenerbahçe bu mağlubiyetle şampiyonluk şansını büyük oranda yitirdi. Denek ki, lafla "Şampiyonluk şarkıları" söylenmiyormuş Sayın Yanal, bu da kulağınıza küpe olsun. Ne demişler "Büyük lokma ye büyük laf etme"

YORUM YAZ