MENÜ

Erol Bulut'la biraz zor!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 40 dakika bir kişi eksik oynayan Beşiktaş'la berabere bile kalamadı. Ama Alanyaspor uzatmalarda birlikte yaklaşık 20 dakika bir kişi eksik oynadığı halde Beşiktaş'i yendi. Hem de en önemli oyuncularından Efecan, Salih Uçan ve Ceyhun Gürselam'dan yoksunken.

Haberin Devamı

Neden? Çünkü, Erol Bulut'un göremediği, yapamadığı herşeyi fazlasıyla öngördü ve yaptı Çağdaş Atan.

Taktik denilen kavramın içini enikonu doldurdu resmen genç teknik direktör.

Taktik çok kişinin sandığı gibi 3,5,2 veya 4,3,3 yada 4,4,2 ve sair dizilişlerden ibaret değildir.

Başında bulunduğu kadronun zaaflarını, artılarını çok iyi bilmek zorunda teknik direktör eğer taktiğin önemini kavramışsa.

Futbolcusunun nerede, hangi görevle daha faydalı olabileceğini bilmeli.

Rakibin zaaflarını, artılarını da tabi. Futbolcudan ne istediğini İyi anlatmalı, futbolcu da ikna olmalı şüphesiz. Oyuncunun yetenek ve kapasitesini hesaba katarak görev vermeli, futbolcu da söylenen ve isteneni sadakatle yerine getirmeli, aksi halde taktik disiplininden söz edemeyiz. İşte bu sıraladığım olguların tamamı taktiğin gereklidir.

Haberin Devamı

3,4 planım var diyor Erol Bulut. Oysa bu güne kadar Perotti'nin aldığı penaltılar ve Caner'in soldan yaptığı ortalar dışında bir plana tanık olamadık. Mesela Gençlerbirliği maçında Mert Hakan'in Pelkas'la yaptığı ikiye biri bir daha görmek mümkün olmadı.

Oysa teknik kapasitesi yüksek bir kadroya sahip Fenerbahçe. Üçgen kuracak, pas opsiyonunu artıracak oyuncular yer alıyor bu kadroda.

Pelkas'i bir kez olsun orta sahada kullanmadı. Oysa ofansif orta saha oyuncusu Yunanlı yıldız. Üstelik adam ağzıyla kuş tutsa bile ilk kenara alınan o oluyor.

Elbette yanılmayı çok isterim. Ama korkarım ki, Erol Bulut'a hayli geniş geldi bu elbise. Bu kaliteli ve geniş kadroya da Sayın Ali Koç'un emek ve güvenine de yazık olacak sanki.

YORUM YAZ