MENÜ

Dilerim milat olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

TFF Hukuk Kurulu Süper Lig’deki 18 takım da dahil olmak üzere 116 kulübümüzü Disiplin Kuruluna sevk etti. Yanında da 46 menajerle birlikte. Skandal resmen. Bunun açılımı şudur; kulüplerimiz ve menajerler yasal olamayan yol ve yöntemlerle işlerini yürütüyorlar. Ayıp, gerçekten ayıp. Bu örnek bile çoğu kulübümüzün borç batağında çırpınmasının, bazı kulüplerimizin tahtasının neden kapandığının faillerini anlatmaya yetiyor her halde.

Bu garabet yönetim- yönetici anlayışı haylice yaşlandı, yoruldu bana sorarsanız. Dolayısıyla kulüplerimizin Sportif Direktörle çalışması zorunludur artık. Kargaşanın, sorumsuzluğun, popülizmin alıp başını gitmesi gerekir artık bu topraklardan. Bunun en etkili adımı da Sportif Direktörlüğün evrensel anlamda hayat bulmasına izin verilmesi, bu uğurda gereken sabrın gösterilmesidir kanımca.

Ancak, yetkisiz yetkili olmaması koşuluyla savunuyorum Sportif Direktörlüğü, bunu da hemen belirteyim. A’dan Z’ye kadar bir yetki hem de. Futbolcu izleme, işe alım, altyapı gelişimi, yönetim kuruluna tavsiye ve benzeri tüm hayati konularda söz sahibi olacak. Yani (Perreira- Van Persie dalaşmasında bile aciz kalan) Terraneo gibileri değil.

Sayın Ali Koç’un ilk icraat olarak Damien Comolli’yi Sportif Direktörlüğe getirmesinden sonra düşündüm bütün bunları. “Türkiye’de tutmaz” dediğinizi duyar gibiyim. Kesinlikle katılmıyorum size. Demokrasi deneyimi, sanayileşme düzeyi ve insanın yetenekleri küçümsenemeyecek bir ülkeyiz. Yeter ki, yönetici konumundakiler ehil ve vizyon sahibi olsun. Biraz zorlansak da kendiliğinden gelir gerisi. Tabi gereken sabrı da göstermek koşuluyla.

Sayın Ali Koç’un Damien Comolli tercihinin ve adımının bu nedenle milat olacağına inanıyorum. Batılı bir anlayışa sahip ve Aziz Yıldırım gibi bir fenomene fark atarak başkanlık koltuğuna oturmuştur. Yani azımsanmayacak krediye sahiptir Başkan. Üstelik hem Fenerbahçe aşığı hem de Koç Gurubu mensubu ve yöneticisidir o.
Damien Comolli ise tam bir marka. Arsenal, Tottenham, Monaco, Liverpool gibi kulüplerde görev almış. Gareth Bale, Corluka, Berbatov, Boeteng, Modriç. Bunlar da görev aldığı kulüplere kazandırdığı yıldızlar.

Dolayısıyla Sayın Ali Koç ve Damien Comolli’yle sportif direktörlüğün ülkemizde yerleşik hale geleceğine inanmak geliyor içimden ve dilerim bir milat olur.

YORUM YAZ