MENÜ

Dilerim israf sezonu olmaz!

Abone Ol Google News

Yeni transfer zezonu başladı. Dilerim adına uygun şekilde tam bir transfer, yani eksiklerin giderildiği, nokta atışların yapıldığı bir sezona dönüşür bu yeni süreç. Çünkü yıllardır transfer zezonları tam bir israfa dönüşüyor maalesef ülkemizde. Mühendislik, gerekli takviye yerlerde sürünüyor sizin de tanık olduğunuz gibi. Hem de kulüplerimizin genelini kapsayacak ve insanın içini acıtacak boyutlarda.

Haberin Devamı

Misal, Ozan Tufan tam 7 milyon euroya transfer edildi. Volkan Şen, Tarık Çamdal, Veysel Sarı, Orkan Çınar... Say say bitmez güne oynamak adına kulüplerimizin çöpe atılan paraları. Sonuç, hem o gencecik yetenekli futbolculara, hem de kulüplerimizin can çekişen bütçelerine resmen acımasızca yazık edildi.

Yanlış anlamayın, elbette her transfer "cuk" diye oturmaz. Yani bazen kimi transferler bütün iyi niyetinize rağmen düşkırıklığı yaratabilir. Fakat bizde olup biten böyle değil ki.

Gerçek şu, genelde ehil insanlar kulüplerimizi yönetmiyor. Ekosu şişkin, bilime sırtını dönmüş, maddi ve manevi çıkarları adına kulüplerimizi sıçrama tahtası olarak görenler çoğunlukla başkan ve yönetici oluyor kulüplerimizde. Adam, teknik direktörü daha belli değilken birden fazla oyuncuyu transfer ediyor. Hocanın inandığı bir sistem varmış, aldığı o oyuncular hocanın sisteminde yararlı olamazlarmış, umru değil, çünkü bilime inanmıyor, kulüp sevgisi de pürü pak değil.

Haberin Devamı

Anıları önünde saygıyla eğiliyorum Sayın Süleyman Seba'nın, Sayın Özhan Canaydın'ın keza Sayın Ali Koç'un kulüplerine saf bir sevgiyle bağlılıklarından zerre şüphe duymadım. Ama Sahjn Ali Koç'un Comilli konusundaki muhafazakar tutumunu bu has sevgiyle bağdaşmadığı da aşikar işte.

Geçen sezon 16 futbolcu transfer ederek 400 milyon liraya yakın harcama yaptırdı Fenerbahçe'ye Fransız sportif direktör. Sonuç tam bir hezimet. Sayın Koç "Comilli futbolcudan anlamıyor" diyemezsiniz, diyor, haklı. İyi de futbolcudan anlamanın maddi ve manevi faturası bu kadar ağır mı olur, tanrı aşkına.

Berke Özer'i alıyor sonra gidip Uefa'yla ffp'layden ötürü başı belada olan Fenerbahçe'ye milyonlarca euro bir fatura daha çıkararak Harun Tekin'i aldırıyor. Bu mu yani futbolcudan anlamak. Peki, Volkan Demirel ve Harun Tekin'in forma giydiği maçlarda gencecik Berke kalede olsa Fenerbançe bundan fazla gol mü yerdi acaba?

YORUM YAZ