MENÜ

Bu yenilgi Jesus'a yazar!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe dün akşam ilk yarının sadece ilk 20 dakikasında kalitesine yakışan bir futbol oynadı. Sonrasında adeta gram gram geri gitti her açıdan sarı lacivertliler. Trabzonspor tatlı sert futboluyla ipleri eline alırken, Joshua King'in direkten patlayan vuruşu dışında maçın tamamında Uğurcan'ı doğru dürüst rahatsız bile edemedi Jorge Jesus'un öğrencileri.

Haberin Devamı

Bu arada henen belirteyim, bu mağlubiyet ve kişiliksiz futbolun faturası kesinlikle Jorge Jesus'a yazılmalıdır. Miguel Crespo hazırlık maçlarında da benzer performans sergiledi. Şüphesiz nedeni vardır, ama gözle görülür bir düşüş içinde Portekizli futbolcu. İyi niyeti hariç, her bakımdan geriye gitmiş. Güç ve zamanlama sorunu bas bas bağırdı dün akşam da. Buna rağmen onu sarı kartı varken sahada tutmakta ısrar etmek Sayın Jesus'un kalitesine hiç, ama hiç yakışmadı. Dolayısıyla bağıra bağıra geldi kırmızı kart. Zaten eksik kalınca da çok zorlanıyor Fenerbahçe ne yazıkki. Bu gerçeği daha önce Konyaspor, Sivaspor ve Giresunspor maçlarında da deneyimlenmişti bildiğiniz gibi.

Haberin Devamı

Şüphe yok ki, bu görüntünün ana nedenlerinden biri de İrfan Can Kahveci ve Batshuayi başta olmak üzere çoğu sarı lacivertli futbolcunun uykudan yeni oynamışcasına uyuşuk şekilde oynamsıydı. Ferdi Kadıoğlu, biraz da Osayi Samuel ve Altay Bayındır dışında kalitelerine ve giydikleri formanın büyüklüğüne yakışan bir performansla oynayamadılar, gerçek bu.

İrfan Can Kahveci'yi ilk yarıdaki etkisiz oyununa rağmen ikinci yarının hemen başında kenara alınmaması, hem de Rossi ve Emre Mor gibi iki kanat oyuncusu kenarda otururken anlaşılır gibi değil benim açımdan. Açıkçası Sayın Jesus ve öğrencileri 1 puanı hakeden bir performans bile gösteremediler dün akşam.

Hakemler için tek eleştirim var. Oda 5. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun tehlikeli atağının (top belirgin şekilde çizgiyle temas halindeyken) Ceyhun Sesigüzel tarafından "Taç" gerekçesiyle kesilmesiydi.

YORUM YAZ