MENÜ

Bu skor Pereira'nın eseri

Abone Ol Google News

Pereira'ya hep saygı duydum. İnandığı sistem ve tercihlerine de. Ancak bu saygım gerçekle inatlaşmasını kapsamıyor.

Haberin Devamı

Tamam, bir sisteme inanmak ve onda ısrar etmek özgürlüğü hakkı var teknik direktörlerin. Ancak sınıf teknik direktörler biraz da esnek olmalı, başında bulunduğu kadronun neyi başarıp başaramayacağını, kadrosunun daha çok hangi sistemle kapasitesinin karşılığı olan performansa ulaşabileceğini öngörmek sorumluluğu da var.

Üçlü savunmayla oynamak heyecan verici bir sistem. Ama bu sistemle oynamanın ve başarılı olmanın olmazsa olmazı iki bekinizin ekstra yeteneğe, bitmez tükenmez enerjiye sahip olmasını zorunlu kılar.

Oysa hem Ferdi Kadıoğlu hem de Osayi Samuel'in ne bu yeteneği ne de enerjisi var.

Dolayısıyla Olimpiakos gibi bir takımla çok önemli ve kritik bir maç oynuyorsanız, hele de dayattığınız sistemin karşılığını verecek belli başlı futbolcularınız çeşitli nedenlerle oynamayacak durumdaysa yeni bir yol haritasıyla yola devam etmek zorudasınız Sayın Pereira.

Daha açık bir ifadeyle söylersek, santraforunuz, kanat bekleriniz devşirme, orta sahayı çekip yönetecek maestronuz ve Mesut Özil gibi bir dünya starı da yok. O zaman durup düşünmek ve ona göre plan yapıp, sistem değişikliğine gitmek avaz avaz bağırmıyor mu?

Haberin Devamı

Taviz vermek, esnek olmak bazen zorunluluktur Sayın Pereira. Ne ayıp ne günahtır bu. Oysa kimi zaman taviz ve esneklik sizi esenliğe çıkarabilir pekala. Umarım sizi zenginleştirir Şükrü Saraçoğlu'nda Olimpiyakos karşısında Fenerbahçe'ye yaşattığınız bu hezimet.

YORUM YAZ