MENÜ

Bu nasıl sevgi!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 4 Nisan'da "Fener Ol" kampanyasını başlatıyor. Koca bir çınarın bu duruma düşürülmesi gerçekten de içini acıtıyor insanın. Ve maalesef Galatasaray ve Beşiktaş da dahil diğer kulüplerimizin içinde bulunduğu durum da pek farklı değil. Hatta Eskişehirspor, Gaziantepspor, Samsunspor gibi daha beter durumda olan kulüplerimiz de mevcut ne yazık ki.

Haberin Devamı

Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok, maalesef yöneticiler kulüplerimizi bu uçurumun başına getirip bıraktılar. Tamam, dernekler yönetmeliğine göre yönetmenin de kulüplerimizin elini kolunu bağladığı bir gerçek. Ancak unutmayalım ki, rahmetli İlhan Cavcav da aynı yönetmelikle Gençlerbirliği'ni uzun yıllar yönettiği halde bir gün dahi kulübünü dara düşürmedi, zarara uğratmadı.

Oysa kulüplerimizi yönetenler "Renk aşkı" iddiasıyla yola çıkıp başkan ve yöneticilik yaptılar. Dahası hemen hepsi de kendi işlerinde, şirketlerinde başarılı olmuş insanlar. Ama ne yazık ki, gelenler gidenleri arattı ve devraldıkları borcu ikiye-üçe katladılar, merhum Süleyman Seba gibi istisnalar dışında.

Haberin Devamı

Sayın Ali Koç önemli tespitler yapıyor, doğru reçeteler öneriyor. Başlatacağı kampanyadan muzaffer çıkarsa Fenerbahçe resmen ayağa kalkacak, o lanet 3 Temmuz sürecinin de işin içine girmesiyle devasa hale gelmiş yükünden önemli ölçüde kurtulacaktır.

Lakin Sayın Ali Koç da yanlıştan dönmeli, Fenerbahçe'ye zarar vermiş kişi ve davranışlardan uzaklaşmalı, bunun ilk adımı olarak da Damien Comolli'yle yolları ayırmalıdır bence. Elbette hadsizlik yapamam, kimseye işini öğretmeye yeltenemem. Ama getirdiği hoca ve yaptığı tüm transferlerle kocaman bir düş kırıklığı yaratmış birinin hala Fenerbahçe'nin geleceğinde söz sahibi olması da aklını tökezletiyor resmen insanın.

YORUM YAZ