MENÜ

Bu kez geri dönemediler

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'nin ilk yarıyı skor dezavantajıyla bitirmesinin ana nedeni bence Ersun Yanal'ın kadro tercihiydi. Jailson'la bir kişi eksikti mesela sarı lacivertliler. Elif Elmas ve Tolgay'ın performasları ise tam bir düşkırıklığıydı keza. Elif top kaybetmek makinesiydi, Tolgay ise dilini bilmediği bir ülkeye yanlışlıkla yolu düşmüş yabancı gibiydi bu yarıda. Robinho'nun golünde futbolcu odaklı davranan Serdar Aziz'in de dolaylı katkısı vardı sanki. Dolayısıyla koca ilk 45'i hocanın kadro tercihiyle çöpe attı adeta Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Sayın Ersun Yanal ikinci yarıya Mehmet Ekici'yle başlamakla ne denli doğru olanı yaptıysa Valbuena'yı gecikmeli olarak oyuna almakla da bir o kadar hatalı davrandı bence.

58'de İrfan Can'ın yaptığı belki tartışma kaldırır ama 62'de Arda'nın ceza sahası içindeki eli kesinlikle cezalandırılmayı hakediyordu. Hakemlerimiz bu tür pozisyonlarda standart yakalayamıyorlar ne hikmetse bir türlü. Kim bilir belki de özgür iradeleriyle değil de bilinçaltlarıya karar veriyorlar, günahı boyunlarına, kim bilir.

Haberin Devamı

Oysa, 1 puanın bile çok önemli olduğu bir dönemden geçiyor Fenerbahçe. Dolayısıyla ligin ilk yarısına oranla hayli gerilemiş Elif ve Jailson'la maça başlamak, sağlam bir Mehmet Ekici ve Valbuena'yı kenarda oturtmak hiçte isabetli kararlar değildi bana kalırsa.

Başaklehir bu galibiyetle şampiyonluk yolunda çok ama çok büyük bir adım attı. Fenerbahçe ise bu mağlubiyetle ateş hattından kurtulamadı maalesef.

YORUM YAZ