MENÜ

Bu çocuk okur!

Abone Ol Google News

Yürünecek yol var daha. Dolasıyla daha çok yorulacak, fazlasıyla terleyecek Vitor Pereira ve öğrencileri.

Haberin Devamı

Ve hazırlık maçlarının sonuncusunu yaptı Fenerbahçe dün akşam. Ancak toprağı bol olsun, Valeri Lobanovski'nin inşa ettiği ve Mircea Lucescu Dinamo Kiev'ydi bu kez rakip. Dolayısıyla pabuç pahalıydı, "Takım olmak" yolunda hayli mesafe kat etmiş, kolay kolay rakibe alan ve zaman bırakmayan bir Ukrayna şampiyonu vardı karşısında sarı lacivertlilerin.

Henüz yeni teslim aldı bu kadroyu Portekizli teknik direktör. Düşündüklerini bu kadar kısa sürede öğrencilerine anlatabilmesi, sistemini benimsetmesi, futbolcularını sistemine inandırıp ikna etmesi öyle pek kolay değil.

Bütün bunları anlarım, saygıyla karşılarım. Ama kulüp yönetici ve başkanlarının hocaya rağmen yıllardır kadro oluşturmalarını ve sakat anlayışı yerleşik hale getirmelerine saygı duymadım, duymuyorum.

Yıllardır yazar ve söyleriz; "Beyler, teknik direktörünüze rağmen transfer yapmayın. Lütfen hocanızın görüş ve önerileri doğrultusunda kadronuzu şekillendirin"

Haberin Devamı

Ama dinleyen kim, gene kafalarına göre hareket ediyorlar maalesef kulüplerimiz.

Sayın daha Vitor Pereira gelmeden transfer edilen Caulker hazırlık maçlarında bile henüz ilk on bire giremedi gördüğünüz gibi.

Keza muhtemelen Sayın Ali Koç tarafından iskelet kadroda düşünülen Caner Erkin Portekizli teknik direktör tarafından kadronun dışına itildi.

Yukarda da altını çizdiğim gibi uzun ve engebeli Vitor Pereira futbolcularının. Ama buna rağmen dün akşamki maçta güven verdi Mesut Özil, Atilla Szalai ve Altay Bayındır.

Işıldayanlar ise Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc ve İrfan Can oldu dün akşam.

YORUM YAZ