MENÜ

Biraz umutsuzum!

Abone Ol Google News

Türkiye Fubol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir, liglerin 12_13_14 Haziran'da başlayacağını açıkladı. Özledik futbolu, bu bir gerçek. İster istemez heyecanlanıyorsunuz. Çünkü, ayrılık sonlanmış, kavuşmak, sarılmak, hasret gidermek aklınıza düşüyor kaçınılmaz olarak her şeyden önce.

Haberin Devamı

Ama bir süre sonra gerçekler karşınıza dikiliyor o buz gibi suratıyla. E, doğal olarak koşullar ve özlemlemleriniz tartıya çıkıyor. İçiniz ezilerek koşullar ve ülke gerçeklerinin bulunduğu kefenin ağır bastığını görüyorsunuz maalsef.

Yaklaşık 50 gündür sokağa çıkmıyorum. E, ama benden yaşca büyük olanlar her gün sokakta ve burası Ataköy. Habarlerde izleyip tanık olduğum görüntülerse kanımı donduruyor. Dolayısıyla biraz umutsuzum. Çünkü kurallara uyulmuyor, durumun hassasiyeti kavranmıyor çoğunluk tarafından ne yazık ki.

Oysa bu sinsi ve ahlaksız virüsü tarihe gömmenin olmazsa olmazıdır kurallara uymak, bilim kurulu ve yetkililerin önerilerini harfiyen yerine getirmek. Bu nedenle de liglerimizin kaldığı yerden başlanası gerçekleşse bile benim kaygı ve endişelerim azalalmayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe adına umutsuzum. Sayın Ali Koç kredisini yellere savuruyor resmen. Nenad Bjelica'yı ciddi şekilde düşündüklerini görüyoruz. Camiasını, camianın özlemlerini gerektiği şekilde tanıyıp anlaması için hala zamana ihtiyacı var demekki.

Kendi ülkesi dışında çalışmamış Sayın Bjelica bildiğim kadarıyla. Phillip Cocu da kendi ülkesinde çok başarılı olmuştu, Fenerbahçe'deki performansı malumunuz. Nitekim, Hollandalı teknik direktör League Championship'ta şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Derby county'de başarısız bir sezon yaşıyor. Woyne Rooney'yi de kadrosunda bulunduran Derby şu anda liderin tam 21puan gerisinde 12. sırada yer .

Dolayısıyla Fenerbahçe adına da biraz umutsuzum. Oysa önünüzdeki sezonu içinde bulunduğunuz sezon daha bitmeden doğru bir planlama yaparak başarıyla taçlandırabilirsiniz ancak. Ama maalesef bu işaretleri göremedik şu ana kadar Fenerbahçe adına.

Dilerim tüm kaygı ve endişelerim bir kuruntudan öteye geçmez ve ciddi şekilde yanılırım, sorun değil, hem de hiç. Yeter ki, hakkı olan güzelliklerle biran önce kucaklaşsın ülkem.

YORUM YAZ