MENÜ

Bilimle inatlaşıyor Pereira!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maçın tamamına yakınını üstün oynadı, ama iki girişimden iki gol çıkardı Alanyaspor. Birden fazla nedeni var elbette bu sonuç ve skorun. Ama en önemli nedenlerden birisi Vitor Pereira'nın bilimle inatlaşması olsa gerek. Hollanda genç milli takımının 10 numarasından sol bek yaratmak bir lükstür, tıpkı Osayi Samuel'den ideal sağ bek yaratmak gibi. İstemek, hayal etmek güzeldir ve insanidir. Ama karadan gemi yüzdürmeye çalışmak çok da akılcı olmasa gerek.

Haberin Devamı

Pelkas eski Pelkas değil. Nazım Sangare de öyle. Serdar Dursun iyi bir futbolcu olabilir ancak çevre görüşü sorunlu bence. Aksi olsa solunda iki sağında da bir arkadaşı çok müsait durumdayken Fenerbahçe'nin daha maçın başında yakaladığı o pozisyonu kalecinin üstüne vurarak heba etmezdi. Tamam, golcüler biraz egoisttir, ananne. O zaman o golü atacaksın.

Peki, Fenerbahçe bu kadar üstün oynadığı bir maçı neden kaybetti. Süper Lig'in en değerli kadrolarından birine sahip oldukları halde neden bir ritim ve istikrar yakalamıyor sarı lacivertli takım. Bu sorunun tek cevabı var bana göre; Vitor Pereira'nın bilimle inatlaşmakta ısrar etmesi.

Haberin Devamı

İstemek, düşlemek güzel şeydir. Ama başında bulunduğun kadroya o kadronun neyi yapıp yapamayacağını görmeden, kabullenmeden yapılamayacak olanı dayatırsan hüsrana uğrarsın, camiaya ve yönettiğin kadroya hüzünler yaşatırsın.

Savunmanın solunda Roberto Carlos, sağ bekte de Cafu oynuyorsa bu sistemde ısrar edebilirdin Sayın Pereira.

Sınıf teknik direktörler başında bulunduğu kadronun özellik ve kapasitesinden bağımsız olarak sistem tercihi yapmaz, yapamaz. Aksine iyi teknik direktörler yönettiği kadronun özellikleriyle çakışan bir sistemle oynamayı beniserler.

Sayın Pereira, sevgili hocam, lütfen daha fazla gerçek ve bilimle inatlaşma.

YORUM YAZ