MENÜ

Belediye ve spor!

Abone Ol Google News

Sivas Belediyespor, Elazığ Belediyespor veya Nazilli Belediyespor... Say say bitmez. Yani, Türkiye'de adının önünde "Belediye" yazan kulüp sayısı yaklaşık olarak 25 hatta 26, 27 kulüp bulunuyor. Peki, ülkemizde kulüp denince aklınıza ne geliyor? Cevap net; Futbol. Maalesef ülkemizin en acı gerçeklerinden biridir bu.

Tribüne oynamak motivasyonuyla çok büyük paralar harcanıyor bu uğurda bildiğiniz gibi. Hem de asli hizmetlerini aksatmak pahasına yapıyor bazı belediyelerimiz bunu ne yazık  ki.

Hiç şüphesiz, belediyeler bütçeleri el verdiği ölçüde spor adına da yatırımlar yapmalıdırlar. Beldelerindeki çocuklar, gençlerin sağlığı adına bütçe ayırmalıdırlar, hemşehrilerinin bedensel ve ruhsal sağlığı için adımlar atmalıdırlar.

Ama bunu yolu, çocukların ve gençlerin sporun çeşitli dallarında faaliyette bulunabileceği tesisler yapmaktan geçiyor. Basketbol sahaları, bisiklet kulvarları, yürüyüş yolları, çocuk parkları yapabilir pekala belediyeler. Beldesindeki tüm okullara basketbol sahaları yapmak çok daha önemli ve gereklidir spor (yani futbol) kulübüne bütçe ayırmaktansa. Yani amatör sporu mesele yapmalı belediyeler.

Haberin Devamı

Dolayısıyla güne oynamamalı, geleceği düşünerek altyapıya yatırım yapmalı belediyeler. Ama illa da futbol adına yatırım yapmak istiyorsa her hangi bir belediye, o zaman gücü yettiğince çim sahalar yapsın beldesinde.

Çünkü, ancak bu şekilde harcadığınız paralar çarçur olmaz, katma değer olarak geri döner ve bu şekilde motive olursanız ancak gerçek anlamda beldenize ve ülkenize hizmet etmiş olursunuz. Eğer beldenizi, halkınızı ve ülkenizi tertemiz duygularla seviyorsanız gidilecek yol, yapılacak tercih böyle olmalı. Zira belediye ve spor ancak bu anlayışla birbirini tamamlar ve kucaklaşır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ