MENÜ

Beklentim yüksek

Abone Ol Google News

Sanki tribüne oynamıyor artık çoğu kulübümüzün yöneticisi. Daha bir bilimi benimsemiş yeni jenerasyon teknik direktörlerimiz. İster istemez umutlanıyor insan ülke futbolu adına.

Haberin Devamı

Fenerbahçe özelinde ise ağzı açık kalıyor insanın yaşanan gelişmeler karşısında. Misal, UEFA'nın FFP yaptırımları korkulacak düzeyde gerçeklrşmedi. 180 bin Euro'ya alınan Elif Elmas 16 milyon Euro'ya satıldı. Yeni transfe Vedat Muriç "nokta transfer" oldu adeta.

Boluspor ve Bursaspor maçlarındaki net galibiyetler elbette tam bir ölçü olamazdı, ama Wolfsburg maçındaki uyum, mücadale takım ruhunu da azımsayamayız her halde. Zira sonuçta Budesliga'yı 6. sırada bitirdi geçen sezon Almanya'nın yeşil beyazlıları.

Hiç şüphe yok ki, beklentim yükseldi şu ana kadarki tanıklıklarımla. Bir kere nihayet bir plan doğrultusunda takviyeler yapılıyor. Sayın Ersun Yanal'ın istek ve önerileri koşullara göre hayata geçiriliyor. Mutat Sağlam deneyinsiz belki ama altyapısı çok sağlam. Allahyar kesinlikle çok kaliteli. Sayın Yanal'ın denetiminde büyük gelişme kaydedecektir. Çünkü Ersun Yanal antrenman bilimini en iyi bilen teknik direktörlerin başında yer alıyor. Antrenman deyip geçmdyin. Marcel Desailly aynen şunu söylüyor;Eğer antrenör yaptırmayı bilirse, antrenman çocuk futboludur, oyuncunun içinde yeniden, azar azar uyanan futbol oynama zevkidir.

Haberin Devamı

Oysa iyi biliyoruz, Sayın Yanal'ın antrenmanlarında resmen kendinden geçiyor futbolcular. Aslına bakarsanız, takım ruhunu yakalamak tam da keyfin öbür adı olan antrenmanlarla başlıyor.

Vedat Muriç. Max Kruse, Altay Bayındır, Murat Sağlam'la sınırlı değil şu ana kadar yspılan takviyeler. Hatta en önemli iki transferlerinden biri Ozan Tufan'dır bence Fenerbahçe'nin bu sezon. Yaşı çok genç, ama son iki sezonda yaptığı hatalardan ders çıkarmış, Fenerbahçe formasının önemini anlamış. Ve bence geçmişte yaptığı hatalardan arınmış Ozan Tufan gerekirse 6, gerekirse 8 numara ve gerekirse sağbek oynayacak bir joker oyuncusuna dönüşecektir bu sezon Ersun Hoca'nın elinde.

Tabi sakatlık sorununu atlatmış Mehmet Ekici ve Tolga Ciğerci'yi de unutmayalım.

YORUM YAZ