MENÜ

Başka seçenek yok!

Abone Ol Google News

Olağanüstü bir şey olmazsa, 12 Haziran'dan itibaren hasret bitecek. Liglerimizin sağlık, barış ve huzur içinde tamamlanması en büyük dileğimdir.

Haberin Devamı

Maalesef, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Dolayısıyla, eskiye oranla artmalı sorumluluklarımız.Daha duyarlı, daha fedakar olmalı herkes ve her kesim.

Egosu şişkin yönetici ve başkanlar yüzünden açmaza düşmüş olan kulüplerimizin sorunları katlandı bu lanet virüsten ötürü.

Süper Lig'de korakor bir şampiyonluk ve ligde kalmak mücadelesi var. Dolayısıyla hakemler de dahil futbolun içindeki her kes hassasiyet katsayısını yukarı çekmek zorunda. Empati yapmak, hak-hukuk gözetmek tüm camiaların en önemli duyarlığı haline gelmeli. Çok zorlu günlerden geçiyorken, yüzakıyla çıkmalıyız bu sınavdan.

Önümüzdeki sezonlar adına da devam etmeli bu hassasiyetler. Taraftarlar daha sabırlı davranmalı yönetici ve oyuncularına karşı. Yöneticiler kılı kırk yarmalı tasarruf, karar ve söylemlerinde. İstikrar yerleşik hale gelmeli artık tüm kulüplerimizde. Altyapıya daha bir önem verilmeli ve ona uygun planlama ve yatırımlar yapılmalı.

Haberin Devamı

Futbolcu ve teknik direktörler olası baskıları göğüslemeli, tribüne oynamak tarihe karışmalı artık. Çünkü bir profesyonelin en önemli sorumluluklarında biri de mental açıdan kuvvetli olmak zorunda olmasıdır.

Yukarda da altını çizdiğim gibi çok zor günlerden geçiyoruz. Avrupa'nın en güçlü kulüplerinde bile maddi açmazlar kapıyı çaldı. Juventus, Barcelona, Borussia Mönchengladbach ve daha nice güçlü ve köklü klübünün futbolcuları önemli maddi fedakarlıkta bulundular. Benzer bir duyarlığı başta yerliler olmak üzere liglerimizdeki futbolcular da göstermeli ve bu zor dönemde kulüplerine yardımcı olmalılar.

Çünkü elele vererek, sorumluluk ve hassaiyet katsayımızı yükselterek ancak bu bu zor süreci atlatabiliriz. Başka seçenek de yok zaten.

YORUM YAZ