MENÜ

Yusuf Yazıcı...

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı’yı hem şampiyonluk yolunda büyük katkı vereceğinden hem de değerini bulmadığını düşündüğünden satmak istemedi. Yusuf hayallerinin peşinden gitmek istedi ve bence şahane bir kontratla çuvalla para kazandırarak gitti. Bugünün kuruyla 120 milyon lira (1 milyon euro bonus da bunun içinde değil)... Mahallenin çocuğu, kendisine yapılan yatırımın, aldığı maaşın bin katına yakınını kazandırdı. Ayrılık biraz kalp kırdı ama sonra barış oldu, taraftarlar Yusuf’u bağrına bastı. Güzel oldu. İnşallah sağlığına da formuna da en kısa zamanda kavuşur.

Haberin Devamı

Bitmeyen sorular

Şimdi konuya gelelim... İki ay öncesine kadar böyle bir kriz yaşanacağı aklımızdan dahi geçmiyordu. Benim bugünkü konum, liglerin nasıl başlayacağı ya da şampiyonların nasıl belirleneceği değil. Çünkü çok belirsizlik var. Yayıncı kuruluşlar ve sponsorlar kulüplere borçlarını ödeyecekler mi, lig bu sene başlayabilecek mi, bu sezonla önümüzdeki sezon birleştirilecek mi? Lig bu sene başlayamazsa, kulüpler liglerin tatili öncesinden kalan borçlarını ödemedikleri takdirde transfer yapabilecek mi? Bu sezon Ağustos’ta biterse, önümüzdeki sezonun transfer takvimi ne olacak vs... Bir sene ödemesiz kredi kullanan kulüplerimiz bankalara borçlarını hangi takvimde ödeyecek? Sorular uzar gider. Değişmeyen bir gerçek var. Kulüplerimiz borç batağında. Taraftarlarımız şampiyonluk ve galibiyet dışında her şeyi başarısızlık olarak kabul ediyor ve hep transfer istiyor.

Haberin Devamı

Yenileri de yolda

Altyapıya en güzel ve en doğru yatırımı yapan kulüplerin başında Trabzonspor geliyor. Yusuf gitti... Abdülkadir ve Uğurcan’ı çok önemli kulüpler takip ediyor. Oralarda da ekonomik çöküşler olmazsa Trabzonspor’u dev bonservis ücretleri bekliyor. Altyapıdan yetişmiş diğer pırıl pırıl oyuncular zaman zaman forma giyiyor ve yenileri de geliyor. Ailemize yakın zamanda katılan sevgili kardeşim Olcay Çakır, senelerdir ‘özevlat’ dedi, çok eleştirildi, şimdi haklı çıkmanın gururunu yaşıyor. Hem onun adına, hem Trabzonspor için çok seviniyorum. Ahmet Ağaoğlu’nu ve yönetimini de kutluyorum.

Bu ülkede yetenek çok

Futbol oynanmayan günlerde TFF ve futbol ailesinin şimdi yapması gereken işlerden biri de altyapıdan üstyapıya geçişi zorlayacak, altyapıya yatırımı özendirecek ve hatta A takımlarda altyapıdan yetişmiş belli sayıda oyuncu oynatmayı mecbur kılacak düzenlemeleri yapmaktır. Kapalı kapılar ardında değil kameralar önünde tartışarak. Mali bilgileri de ortaya koyup istatistik gerçeklerin ışığında. Alınan kararda kamuoyununun büyük çoğunluğunu ikna ederek! Bu günler geçtikten sonra en çok ihtiyacımız olan şey günü kurtaracak transferler değil, geleceği kurtaracak politikalar üretmek ve başarıları parayla değil, sabırla yetiştirdiğimiz çocuklarla kazanmak olmalıdır. İnanıyorum ki ülkemde, Yusuflar, Çağlarlar, Ozanlar, Cengizler, Enesler çok. Onları da geleceği de kazanalım.

YORUM YAZ