MENÜ

Yönetimin mağlubiyeti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin pek bir sevdiği Tudor kadroda yine sürprizler yapmıştı elbet. Üçlü savunmalar, savunmada bu kez Ahmet vardı, üçlünün sağında da geniş alanda yakalandığında Türkiye’nin en yavaşı Maicon! Geçen hafta ‘süratli’ diye oyuna aldığı Serdar Aziz kulübede. Takımı ileri taşıyan Rodrigues de! Velhasıl, kadro değişikliği de sürpiz değil, Galatasaray’ın duran toptan gol yemesi de!

Yan top hastalığı

Bir senedir birlikte çalışıyorlar sözde. Çalışıyorlar çalışıyorlar, aynı golleri yemeye devam ediyorlar. Maçın başında Turgut Doğan vurdu, kaleyi bulamadı. Ama Boutaib skoru 2-0 yaparken sıçramaya gerek bile duymadı. Galatasaray savunması yan top savunmasında bir yılı aşkın süredir yaptığı gibi hep birlikte uyurken iki metre öne geldi ve adeta maçı bitirdi. Bir hafta önce oynanan maçta 4 haftadır gol atamayan Akhisarspor’dan 45 dakikada 2 gol ‘yiyen’ Galatasaray bu kez 5 haftadır gol bulamayan Malatyaspor’dan bir devrede 2 gol birden yedi. Elbette ev sahibi Sarı-Kırmızılıların ilk goldeki harikulade pas organizasyonunu alkışlamalıyız ama Galatasaray’ın stoperleri ve o an için sol beki Linnes’in pozisyon hatasını görmezden de gelemeyiz.

Avcı’nın öğrencisi!

Tudor’un değil, Fatih Terim’e gitmemek için inat eden Özbek yönetiminindir bu mağlubiyet. Trabzonspor deplasmanında ezilerek 2-1 mağlubiyet al, ‘rakip çağdışı futbol oynuyor’, Başakşehir’den 5 gol ye, ‘Adebayor yüzünden’, Beşiktaş’tan 3, ‘Oyuncularımı tanıyamadım!’... Malatya maçının sonucunu, bu maçlardaki analizlere rağmen hocasının arkasında duran Özbek yönetimi ve mütevazı kadrosunu çok doğru oynatan Abdullah Avcı’nın öğrencisi Erol Bulut belirledi... Tudor, güzelim kadroyu, mütevazı Malatyaspor’a karşı isabetli ilk şutunu ancak 74’te atabilen bir takıma çevirdi, yönetim de seyretti! Ziya Paşa’nın meşhur sözüyle bitirelim: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde!

YORUM YAZ