MENÜ

Yiğido döndü

Abone Ol Google News

Ligde oynadığı son 7 maçta galibiyete hasret kalan Sivasspor özlediği 3 puana Konya deplasmanında 60. dakikada Faycal Fajr’ın ayağından bulduğu golle ulaştı. Kırmızı-Beyazlılar, Avrupa sürecinden sonra lige yeni bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da pek çok hatalı hakem kararlarıyla puanlar kaybeden Sivasspor, pandemi döneminde yaşayacaklarını tahmin etse kimbilir belki Avrupa Kupalarına gitmek bile istemeyebilirdi. Perşembe-pazar maçlar, uzak deplasmanlar, hocası dahil koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncular, sakatlıklar çok hırpaladı. Ve nihayet rakipleriyle yine eşit koşullarda oynamaya başladılar. Rakibe baskı ve çok pas yapan, kanatları kullanan, ceza sahasına çok adamla giren hep Sivasspor’du. İlk devre topa sahip olma yüzde 64 Sivasspor, yüzde 36 ev sahibi. Ancak ilk devrede golü bulamadılar. Erdoğan 8’de sağdan çizgiye inip Kayode’ye çıkarttı, Nijeryalı futbolcunun şutu zayıftı. Sivasspor 13’te soldan Uğur’la gelip pasını verdi, Max Gradel’in vuruşunda Sehic bir kez daha başarılıydı. 28’de Erdoğan’ın ortasını son anda uzaklaştıran Ahmet Çalık kalesini bir golden kurtardı.

Haberin Devamı

Saygılı oynadılar

İkinci devrede de görüntü çok değişmedi. Ancak bu iyi oyun neticesinde bir de gol geldi. 52’de Kayode ceza alanı dışından vurmak yerine sola çevirse gol işten bile değildi. 60’ta günün başarılı isimlerinden Erdoğan’ın getirdiği topa Fajr güzel vurdu, Sehiç bu kez çaresizdi: 0-1. Konya hiç değilse beraberliği yakalamak için uğraşırken güzel de bir fırsat geldi. 84’te Guilherme’nin kullandığı kornerde Sivasspor takım olarak uyudu, Milosevic kafa şutunda topu çerçeveye değil auta gönderdi. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri çok hak ettikleri bir 3 puan kazandı. İsmail Kartal’ın ilk iki oyuncu değişikliğini sakatlıklar yüzünden yapması da deneyimli hocanın talihsizliğiydi. Hiç Fırat Aydınus’tan bahsetmedim. Çünkü iki takımda da oyuncular hem rakiplerine, hem hakeme, hem de oyuna saygılıydılar.

YORUM YAZ