MENÜ

Selçuk varsa Selçuk atar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolseverler açısından heyecan verici, eğlenceli bol gollü, hikayesi çok bir maç oldu. Ancak futbol kalitesi açısından yüksek performans sergileyen Galatasaray yalnızca ilk yarıda sahadaydı. Daha maçın ilk dakikasında Khalili’nin şahane golüyle soğuk bir duş yaparak maça başlayan Galatasaray ilk devrede sezonun en iyi oyununu oynadı. Conte’nin 3’lü savunmasının verdiği ilham Galatasaray’ı bambaşka bir kimliğe büründürdü. Dönen topları alan, çabuk paslarla kanat değiştiren, dikine oynayan, ceza alanına çok ve tehlikeli top sokan Galatasaray seyretmeyeli epey bir zaman olmuştu.

Bunlar nasıl penaltı!

İlk yarıda Podolski attığı harika golün dışında golle bitebilecek 3 pozisyon daha buldu. Kafa şutu Hopf’ta kaldı, ceza alanı dışından vurduğunu Hopf kornere çelerken, bir diğeri defansa çarpıp kornere çıktı. Josue’nin pozisyonunu da dahil edersek Sarı-Kırmızılılar daha ilk yarıda 4-5 gol yapabilirdi. Golden hemen önce Rodrigues’in çalımları, driplingi ve gollük pası da seyre değerdi. Ahmet Oğuz hiçbir kanat oyuncusu karşısında bu kadar çaresiz kalmamıştı.

İkinci yarıda Ümit Özat’ın hamleleri oyuna, Galatasaraylı oyuncuların saçma müdahaleleri skora dengeyi getirdi. Eğer basketbolcuysan ribaund almak için sıçradığında top yetişmek için ellerin havada, futbolcuysan kollar yanda olur. Önce Chedjou bu basit kuralı ihlal ettiği için penaltı yaptırdı, sonra da Tolga! Penaltıyı yaptırıyor, sonra da şaşkın şaşkın bakmıyorlar mı o da inanılır gibi değil. Muslera da yalnızca ilkini kurtarabildi, en nihayetinde etten kemikten bir insan! Anıl hemen sonrasında 3 pastan auta vurdu, Muslera da Ahmet Oğuz’un 2 şutunu harika kurtarıp, beraberliği korudu.

Şahane bir vuruş

Sneijder girdi, 2 şahane pas verdi, Podolki ikisini de heba etti! Eren derdine yansın, hep hazır olsun! İlk yarıdaki Galatasaray’da maç başına 2-3 gol yapabilir... Ve en sonunda bir frikik oldu. Topun başında Sneijder, Podolski ve Selçuk! Karar verdiler, kaptana bıraktılar. Kaptan da ikinci yarıdaki bütün kusurları örten şahane bir vuruş yaptı. Adale sakatlıkları müsaade ederse bu Galatasaray’ın maçları seyredilir...

Fırat Aydınus’un yardımcının ofsaytına rağmen devam ettirdiği pozisyon senelerdir hepimizden sakladığı kalitesinin belgesiydi.

YORUM YAZ