MENÜ

Şampiyona yakışmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skor 2-1’ken Batalla’ya iki rakibinin yaptığı hareket net bir penaltıydı. Pozisyonu süzemeyen Göcek maçın kaderine etki etti. Ama Gaziantepspor oyun disiplininden kopan rakibini şampiyonluk yarışında yaralarken haklı bir galibiyet kazandı.
Galatasaray’ı üst üste iki kez yenip özgüvenini zirveye taşıyan Gaziantepspor, savunma dörtlüsünün önüne Murat ve Hürriyet’i koyup, rakip sahaya geçtiği ilk atakta öne geçmeyi başardı. Sonra da İsmael Sosa şov başladı. Arjantinli, Cenk’e, “Al da at” dedi, Cenk, İvankov yere düşmesine rağmen fırsatı kullanamadı. Yalçın’a bir gol attıran Sosa’nın attığı diğer iki pasını yine Cenk ve Wagner kullanamadı.
Son şampiyon, Miller’ın futbol bilgisi ve çabası, Volkan’ın zorlamaları ile pozisyonlar yakalasa da ligin en iyi kalecisi Karcemarskars’ı aşacak vuruşu bir türlü yapamadı. Bursaspor baskıyla başa çıkamazken, rahatlayan Gaziantepspor ayağa pas ve çabuk hücumlarla farkı üçe taşıdı. Misafir takımda sol kanat savunucusu İvan de Souza hücumda da göz kamaştırıcı bir performansla oynadı. Hem kendi oynayan, hem de Popov’u oynatan Brezilyalı galibiyetin başrol oyuncularından birisi olmayı başarırken, ilk yarıda yakaladığı iki fırsatı kullanamayan Cenk Tosun’un Ömer’i geçerek attığı gol gerçekten birinci sınıftı.
Bursaspor oyun kalitesinden çok takımdaşlığıyla, vazgeçmemesiyle, disipliniyle ulaştığı “şampiyon” sıfatını bu kadar kolay terk edemez. “İş kazası” diye bakmak ve toparlanmak lazım... Gaziantepspor’u ise bu dakikadan sonra yenmek gerçekten çok güç, Tolunay Kafkas’ı kutlamak lazım.
Penaltıyı çalmayarak hata yapan Göcek, “top hareket halindeyken oyunu başlattın” diyen Wagner’e kart gösterirken beden diline bir baksa sanıyorum çok utanır.

YORUM YAZ