MENÜ

Şampiyon'a Antep şoku

Abone Ol Google News

Gaziantep FK, çıkışını son şampiyon karşısında da sürdürdü. Kırmızı-Siyahlılar, Başakşehir’i Mirallas ve Muhammet Demir’in golleriyle yıktı. 18 puana ulaşan Güneydoğu ekibi, yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. 15 puanda kalan Turunu-Lacivertliler’in ise zirveyle arası iyice açıldı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi yorgunu İrfan Can’ın özellikle hücumda çok klas işler yaptığı maçın ilk yarısında yakaladığı pozisyonlarda Günay’ı geçemezken, misafir takım yakaladığı 2 fırsatın birini gol yapmayı başardı. 7’de Rafael harika getirdiği topu boş durumda koşu yapan Crivelli’ye yuvarladı ama Fransız futbolcunun topuğuna çarpınca pozisyon hiç oldu. 14’te Mirallas, Güray’ın pasını iyi kontrol edemediği için açıyı kapatan Mert mutlak golü önledi. 17’de Chadli topu boş kale yerine auta vurdu. 19’da İrfan Can’ın ceza alanı önünden, 26’da bomboş durumdaki Guldbransen’in şutlarını harika kurtaran Günay takımın direncini hep yüksek tuttu.

‘Al da at’ dedi

Misafir takım aradığı kontratağı ise 45’te buldu. Rafael’in savunamadığı kanadı nakış gibi işleyen Gaziantep’te, Maxim’in uzun pasını alan Muhammet, altı pasa ‘doğru’ bir koşu yapan Mirallas’a “Al da at” pası yaptı. Deneyimli futbolcu ön direkte topu ağlara yolladı: 0-1... 54’te İrfan Can topu şiir yazar gibi getirdi, ceza alını içindeki Chadli’ye verdi. Belçikalı yine auta vurdu. 56’da Ponck’un uzun topunu göğsüyle kontrol eden Crivelli sora dengeyi getirdi: 1-1.

Haberin Devamı

Alkışa değer

Yorulan Başakşehir’in takım boyu uzadı. Maxim takımı şahane yönetti, Sumudica’nın değişiklikleri takımına güç ve enerji kattı. 70’te Maxim ceza alını dışından kaleyi bulamadı. 74’te Olkowski sağdan gelip altı pasa harika bir pas attı, günün kader adamı Muhammet için golü atmak zor olmadı: 1-2. 76’da İrfan Can’ın şutunu kontrpiyede kalmasına rağmen ayağıyla kurtaran Günay bir diğer kader adamıydı. 79’da Demba Ba, Günay’la Karşı karşıya kaldığı pozisyonda Diego’nun pasını heba etti. En kritik pozisyon maçın sonunda geldi. İrfan Can’ın pasında Demba Ba topu ıskaladı. O anda topa müdahale eden Gaziantepli futbolcunun darbesiyle yerde kaldı. Gri pozisyonda VAR “penaltı yok” dedi. Sumudica’nın teknik adamlık başarısı alkışa değer.

YORUM YAZ