MENÜ

Rize'den müthiş zafer!

Abone Ol Google News

Karadeniz ekibi, sezon finali niteliğindeki maçta Yeni Malatyaspor’u 3-0’la yıktı. Yeşil-Mavililer,bu sonuçla ligde kalma yolunda en kritik virajı 35 puana ulaşarak döndü. Haftaya Kayseri, Denizli ve Rize 35 puanda buluşursa Rize düşüyor, onun dışındaki tüm ihtimallerde Atmacalar ligde kalmayı başaracak.

Haberin Devamı

Ben bir devrede bu kadar çok değişen başka bir maç izlediğimi çok da hatırlamıyorum. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu 27. dakikada su molası verene kadar Yeni Malatyaspor oyunun tek hakimiydi. İlk dakikadan başlayarak sağdan soldan, merkezden çok etkili hücumlar yapıp pozisyonlar yakaladılar ancak kaleci Gökhan’ı aşamadılar. Gökhan 3 hayati kurtarışla maça bence imzasını atan isim oldu. Mina’nın topa ıska geçerek kaçırdığı bir pozisyon da cabası... Rizespor kötü oynarken, su molasına kadar Vetrih ve Samudio da gördükleri sarı kartlarla ligin son maçında cezalı duruma düştüler. Su molasından bir döndüler hücumda adeta resital yaptılar. 29’da Moroziuk’un sağdan yaptığı “al da at” ortasında Skoda şık bir kafa vuruşuyla perdeyi açtı: 1-0 İki dakika sonra sol çaprazdan ceza alanına giren Boldrin sert bir şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0 Konsantrasyonu alt üst olan Malatyaspor’un üstüne coşkuyla giden Rizespor 33’te Chebake’nin Melnjak’a yaptığı faulle penaltı kazandı. Skoda topu sol üst köşeye yolladı: 3-0.

Haberin Devamı

Fark artabilirdi

5 dakikada 3 gol bulan evsahibi devreyi 5 golle bitirecek pozisyonlar da yakaladı. 43’te Garmash önce Farnolle’i geçemedi, dönen topa yaptığı vuruş direkten döndü. 45’te Skoda’nın karşı karşıya yaptığı vuruşta Farnolle gole izin vermedi. İkinci devrede Hikmet Karaman’ın öğrencileri gol bulmak için çabaladı, Rizespor kontralardan 3 pozisyon yakaladı kullanamadı.

YORUM YAZ