MENÜ

Özer çıkmamalıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu denli zayıf bir rakibe elenmenin çok sayıda gerekçesi var. Onur’un kaleciliğine yakışmayan bir acemilikle yediği golü de gerekçe olarak gösterebilirsiniz, Cardozo’nun kariyerine ve klasına yakışmayacak çok sayıda gol kaçırmasına da bağlayabilirsiniz.

Deniz’in direkten dönen topunu da gerekçe gösterebilirsiniz, Şota’nın oyun planını ve oyuncu değişikliklerini de! Ben, eleştiriye kulübeden başlamayı tercih edeceğim. Not almışım, “Özer 2’ye birlerle, driplinglerle adam eksiltiyor, gollük şutlar atıyor, gol pası vermek dahil her şeyi yapıyor. Takım arkadaşları ona ayak uydurduğunda seyretmeye doyum olmuyor ”. Şota oyundan ilk Özer’i aldı.

Bu takımın akciğeri Özer! Ve takım nefessiz, çok etkisizdi... Keza maçın etkili oyuncularından biri olan ancak bence yanlış kanatta oynatılan Yusuf... İlk maçta Sefa solda, Yusuf sağda başlamıştı. Pozisyon neredeyse yoktu, kanat değiştirdiler, Rabotnicki yarı sahadan çıkamadı, Trabzon çok sayıda pozisyon yakaladı. Erkan bu maçta da üretkenlikten çok uzaktı, bir kez sağa geldi anında gollük pas üretti. Yusuf’sa çıkana kadar sağ kanattaydı. Aldığı her topla içe dönen kanat oyuncusunun verimliliği düşer. Bu maçta da 4 gollük pas üretti ama sağ kanatta bu kadar çok ısrar etmemek lazım...

Maçın en güzel oyuncusu Mbia’ydı... Hazır olmamasına rağmen sergilediği performans derslikti. Stoperlerin önündeki dalgakıran gibiydi. Bu kadar basit, bu kadar doğru, bu kadar faydalı oynanabilir. Attığı güzel golle taraftarlarını selamlayan Okay da, sonradan oyuna giren Aytaç da çok şanslılar. Gerçek bir ustayla oynayarak çok şey öğrenecek, çok şey kazanacaklar.

Onur’un yaptığı büyük hata, kadro dışı kaldığında konuşulan hatalarının yanında hiç önemli değil. O “önemli” hatalarından arındıktan sonra, böyle hataların çok da önemi yok. Senede 1-2 böyle hata olur, ustaca kurtarışlarıyla da 5-6 maçı alır. Kimi zaman, iyi diye düşündüğümüz olaylar felaketleri, kötü diye düşündüğümüz olaylar mutluluğu getirir.

YORUM YAZ