MENÜ

Malatya'nın uyanışı

Abone Ol Google News

Son 7 maçta 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan, son 3 maçta gol atamayan Malatyaspor başarısız serisini Ankaragücü önünde sonlandırdı, rakibini ateş hattında bıraktı.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı pozisyon zenginliği açısından sıkıcı, son dakikaları ise nefes kesiciydi.

Koca ilk yarıda Guilherme’nin kornerinde Robin Yalçın, hem Pazdan hem de Kulisiç’in pozisyon hatasında topa dokunamayıp fırsatı kaçırdı. Koca ilk yarının akılda kalan tek pozisyonu!

Çok eksik başladılar

Malatyaspor her zamanki gibi kontrollü, Ankaragücü ise daha derli toplu ve ön bölgede oynamayı seven bir görüntüdeydi. Malatya kontrollü olmak zorundaydı çünkü, sezonun ilk devresinde genelde oynayan Chabake, Mina, Sadık ve Buğra (Erkan) defans dörtlüsünün yerinde Seth, Robin Yalçın, Mustafa Akbaş ve yeni transfer Bülent Cevahir vardı!

Boutaib satıldı, takımın en etkili forveti Aleksic de kulübedeydi.

Atamayana atarlar!

Erol Bulut’un ikinci devrenin başında Aleksic’i oyuna alışı maçı Malatyaspor’a getirdi. Aleksic’in aldığı penaltı ve Pazdan’ın hatasında bulunan Guilherme ile bulunan ikinci gol takımı bir nebze rahatlattı.

Haberin Devamı

Seth’in kötü pasını yakalayan Orgill farkı bire indirince bütün senaryo değişti. Kalan dakikalarda Ankaragücü bırakın beraberliği 3 puan bile alabilirdi. Ama önce harika bir pas organizasyonun sonunda İlhan, sonra İlhan’ın pasında Kulusiç çok net gol fırsatlarını kaçırdı, Ahmet İldiz, ‘Atamayana atarlar’ sözünü doğrulayan bir golle Ankaragücü’nü evine puansız yolladı!

Tek hatası var

Oyuncuların yardımıyla genelde iyi bir maç yöneten Özgür Yankaya maçın sonlarında bir duran top organizasyonunda Malatya kalecisi ve stoperinin yere düşmesinin ardından, herhalde, “Faul vardır” diyerek düdük çaldı. Bence pozisyon temizdi, maçın kaderini etkiledi, dilerim Ankaragücü’nün ligdeki kaderini etkilemez.

Kırılma anı: Dakika 83

İlhan Parlak’ın bu dakikada kaçırdığı fırsat ve Kulusic’in pozisyonunda top gol olsa, Ankaragücü belki de 1 puan alacaktı.

Maçın adamı: Aleksic

Malatyaspor’un yıldızı Aleksic, kulübede başladığı maçta oyuna girdikten sonra kalitesini gösterdi, galibiyeti getirdi.

YORUM YAZ