MENÜ

Malatya'da kazanan yok

Abone Ol Google News

Malatyaspor’un ilk yarıda önde yaptığı baskı oldukça başarılı ve bunaltıcıydı. Ancak Malatyaspor’un kazandığı çok sayıda ikinci top Göztepe takım savunmasının doğru alan paylaşımı ile pozisyon dahi olmadan bitti. Göztepe’nin çoğu takımda olmayan futbol sanatçısı Soner 19’da defans arkasına doğru koşu yapan Halil’i harika bir pasla ödüllendirdi. Halil için golü yapmak da hiç zor olmadı: 0-1. Geçen haftaki maç değerlendirmemde doğru bir transfer olduğunu belirttiğim genç kaleci İrfan Can kötü bir zamanlama ve kontrolsüz bir girişle penaltıya sebebiyet verdi. Daha çok oynamak için Galatasaray’ı bırakıp Malatyaspor’a dönen Adem Büyük kaleci İrfan Can ve topu ayrı köşelere gönderdi: 1-1. İdeye önde topu saklayan güçlü bir oyuncu. Halil Akbunar savunmada Murat Paluli’ye iyi destek verdi. Ancak, 24’te defansa yardım etmek isterken Adem’e yaptığı müdahaleye ülkedeki hakemlerin yarısı penaltı verirdi.

Haberin Devamı

Duran top silahı

Halil’in çabası gayet iyi ancak dikkatli olması lazım. 39’da Tripic’in kornerinde Atınç’ın yakın mesafeden sol ayağıyla yaptığı vuruş direğin hemen yanından auta gitti. Denizlispor maçından sonra bu maç da gösterdi ki Göztepe’nin hücumda en önemli silahı duran top organizasyonları olacak. 45’te Malatyaspor öne geçme fırsatını kaçırdı, Hafez’in soldan ortasında Umut kötü bir kafa şutuyla pozisyonu harcadı.

Haberin Devamı

İyi oynamadan 4 puan

Maçın ikinci devresinde ise sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve benzer sebeplerle tempo bir hayli düştü. Malatyaspor’da penaltıyı alan Youssef, orta sahada İssam Chebake ve Cueva arkadaşlarından daha etkili göründü. Malatyaspor’lu futbolcular baskılı oyunlarına hücumda bilinç ve yaratıcılık ekleyebilirlerse geçen sezonki sıkıntıyı yaşamazlar. Göztepe ise çok da iyi oynamadan iki maçta 4 puan yapmayı başardı. Oyun gelişime çok açık. Bize güzel maçlar seyrettirecekler. Maçtaki en güzel görüntüler pozisyon gereği yaşanan çok sert faullerden sonra canı yanan oyuncuların birbirlerine dostça davranışlarıydı.

YORUM YAZ