Ligi böyle kazanamazlar
Haberin Devamı ›
Hamit’in 7. dakikada attığı şutu Mahmut son anda kornere çelerek, Sarı-Kırmızılılar’ın geniş alan bulacak bir oyun zenginliğine kavuşmasını engelledi. Ve sonrasında da müsabaka hep Hikmet Karaman’ın planladığı gibi gelişti. Galatasaray sağdan Eboue-Hamit, soldan Riera-Amrabat ikilisiyle gelmeye, Umut ve Burak’la gol bulmaya çalışırken, Gaziantepspor’un mükemmele yakın uyguladığı alan savunması Sarı-Kırmızılılar’ın bırakın golü, pozisyon bulmasını dahi engelledi. Gaziantepspor’un savunmasının merkezinde oynayan ikili Medunjanin ve özellikle Binya tek pozisyon hatası yapmadan maçı ve takımlarını 78. dakikaya kadar taşıdı. Bu ikilinin kazandığı toplar, sahaya harika yayılan takım arkadaşları tarafından ayağa paslarla, hücum çok düşünülmese de, Galatasaray’ın hızını kesmek için çok akıllıca kullanıldı. Sarı-Kırmızılılar’ı uyutmayı başaran Karaman’ın öğrencileri 36. dakikada güzel de bir gol pozisyonu yakaladı. İbriçiç kafayı çerçeveye vuramadı. Ceza alanına çok sayıda top sokmayı başaran Galatasaray, Hamit’in maçın başında Mahmut tarafından kurtarılan şutundan sonra yine Mahmut’un mükemmel kurtardığı 71. dakikadaki Selçuk’un frikiğine kadar tam 64 dakika tek etkili şut atamadı.
Terim ikinci yarının başında 2 oyuncu değiştirdi ki; oyuncu değiştirme hakkı 5 olsaydı, 4 değiştirirdi. Oyuncu değişti, oyun pek değişmedi. Üstüne bir de İbriçiç’in şans golü geldi. Eboue’nin nihayet güzel ortası, Burak’ın güzel kafasıyla ağlara giderken, sonrasında hakem Suat Aslanboğa dağıldı. Melo’ya gösterdiği ikinci sarı ve dolayısıyla kırmızı net yanlıştı. 8 aydır maaş almadan mücadele eden Gaziantepsporlular başta Hikmet Karaman olmak üzere alkışı hak ediyorlar.
Galatasaray’a gelince... “Avrupa’da maçımız var, konsantrasyon kötü”, “Maçtan geldik, yorgunuz” diye diye geriye gidiyorlar. Karabükspor maçıyla başladılar, hâlâ kötü oynuyorlar.