MENÜ

Konya'da kazanan yok

Abone Ol Google News

Konyaspor ile Rizespor’un kapışmasında gülen olmadı. Amir’in golüy perdeyi açan Yeşil-Beyazlılar’a, Karadeniz ekibi Tunay’la cevap verdi. Heyecan fırtınasına sahne olan mücadele karşılıklı atılan birer golle sona erdi.

Haberin Devamı

Müsabakaya iyi başlayan takım ev sahibi önemli oyuncuları eksik olan Konyaspor’du. Önde iyi baskı yapan Yeşil-Beyazlılar yaklaşık ilk 20 dakikasında oyunun hakimiydi. Konyaspor bu baskısının ve isteğinin karşılığını 7. dakikada aldı, Guilherme’nin ortasında topu kafayla ağlara gönderen Hadziahmetovic takımını öne taşıdı. 23’te Daci’nin vuruşu kaleci Gökhan’da kaldıktan sonra oyun Rizespor’a geçti. Sol kanatta Fernando, santrfor ardında Tunay topları iyi kullandı. Ancak, Konyaspor savunması ilk yarıda rakibine başka net pozisyon şansı tanımadı. 56’da Meriah’ın kafa şutunda Jevtovic topu gol olmak üzereyken çizgiden çevirdi. Gol çok güzel bir kontratakla geldi. 65’teki hızlı hücumda Fernando, Skoda’ya güzel bir ara pası attı, Skoda rakibini geçip şutladı, Sehiç topu güçlükle tokatladı, dönen topu iyi takip eden Tunay ile Rizespor skorda dengeyi sağladı: 1-1.

Haberin Devamı

İkisi de iyi durumda

68’de Fernando vuruşunu biraz daha iyi yapsa Rizespor belki de 3 puana ulaşacaktı. Pandemi ortamında Çarşamba-Pazar seyircisiz maçlar oynayan futbolcuları eleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum. Ama Konyaspor’un bir santrfora, Ömer Ali’ye ve Skubic’in eski günlerine dönmesine ihtiyacı var. Konyaspor geçen sezon şu anda sahip olduğu 19 puana ancak 20. haftada ulaşmıştı. 14 haftada 20 puan bunca eksiğe rağmen iyidir. Rizespor ise tartışmasız olarak geçen seneden daha iyi durumda.

YORUM YAZ