MENÜ

Kayseri'den dev adım

Abone Ol Google News

Kayserispor, Gençlerbirliği'ni 2-0'layıktı. Prosinecki ile evinde hiç yenilmeyen Sarı-Kırmızılılar, tam 12 hafta aradan sonra ligin dibinden çıktı, kurtuluş için ateşi yaktı. Henrique ile perdeyi açan İç Anadolu ekibi, Kravets'le zafere uzandı.

Haberin Devamı

Maçın ilk devresinde Kayserispor ilk 10 dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline aldı ve çok net pozisyonlar yakaladı. 13'te Djedje'nin defans arkasına attığı uzun pasta topu önünde bulan Mesanovic kaleci Nordfeldt'i geçemedi. 14'te Hasan Hüseyin'in pasında Djedje kötü şutladı. 16'da ise Mesanovic, Mensah'ın, "Al da at" pasında topu altı pastan auta yolladı. 35'te ise enfes bir gol seyrettik. Djedje topu sol kanattaki Yasir'e, Yasir ceza alanındaki Henrique'ye yolladı. Brezilyalı topu sağ ayağıyla alırken Arda ’yı geçti, sol ayağıyla kalenin sol üst köşesine gönderdi: 1-0. Gençlerbirliği ’nin rakip kaleye etkili ilk şutu 42’de geldi, Lung başarılıydı. İkinci yarıda Hamza Hamzaoğlu’nun yaptığı Ayite hamlesi Gençlerbirliği’ni bambaşka bir kimliğe büründürdü ve misafir takım önemli pozisyonlar yakaladı. 62'de Candeias sağdan girip arka direğe yuvarladı, pozisyonu iyi takip eden Rienstra, Stancu'dan önce dokunarak takımını gol yemekten kurtardı.

Haberin Devamı

Prosinecki geç kalıyor!

64'te korner organizasyonunda Berat topu kafayla aşırdı, Stancu'nun kafa şutunda top yan direkte patladı. Gençler gol ararken defansta geniş alanlar bıraktı. 79'te Mensah sağdan gidip ortaladı Kravets çok net pozisyonda topu ıskaladı. Aynı oyuncu, 89 ’da Enver Cenk Şahin’in, Halil İbrahim'i geçtikten sonra kale önüne bıraktığı topu bir metreden kaleye gönderip maçı noktaladı: 2-0. Bu sonuçla Kayserispor ligde kalma ümidini güçlendirirken, Prosinecki’nin geçen hafta Fenerbahçe m açında olduğu gibi oyuna müdahale etmede yine çok geciktiğini düşünüyorum. Bu hafta şans yanındaydı, ya sonrası? Hakem Ümit Öztürk başarılıydı.

YORUM YAZ