MENÜ

Kalite farkıyla Beşiktaş

Abone Ol Google News

Tabii ki sonuçta belirleyici olan Aydın’ın sağ bek olarak kullanılması değildi. Kadro kalitesinin ve derinliğinin Galatasaray açısından ne feci olduğunun belgesiydi bu değişiklik... Sezon başından beri gün be gün eriyen Galatasaray tükenmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray 2 yabancıyla başlarken, Beşiktaş’ın 11’inde 6 yabancı vardı. Galatasaray’da Serkan’ın yerine Aydın girerken, Havutçu, Guti’nin yerine Hilbert’e forma verecek kadro derinliğine sahipti. Beşiktaş güç farkını ilk yarıda sahaya hiç yansıtamadı. Maça çıkıncaya kadar oynadıkları toplam 60 lig müsabakasında, yine toplam 25 mağlubiyet, 12 beraberlik yaşamış iki büyük kulübün iki vasat takımının maçı resital vaat etmiyordu zaten ama bu kadarını da hak etmemiştik. Kalite bu denli düşük olsa da eğlenceli ve bol pozisyonlu bir maç olabilirdi pekala... Beşiktaş kalite farkına rağmen alan daraltamayan, takımın boyunu kısaltamayan, baskıyla top kazanamayan, kanatlardan hücum ettiğinde ceza alanında adam bulunduramayan kimliğinden kurtulamamıştı. İkinci devrenin başından itibaren kalite farkının karşılığını almaya başladı Siyah-Beyazlılar. Paradan başka sorunu yokmuş gibi bir imaj yaratan Bobo, biri atması kaçırmaktan kolay iki şutunda direğe takılırken, sahada da dolaşan Guti’nin serbest atışında Marco perdeyi açtı

Haberin Devamı

Quaresma’dan çok daha etkili olan Simao da bir dakika sonra Galatasaraylı futbolcuların çaresiz bakışlarında kapadı. Oyun disiplininden iyice kopmuş Galatasaray’a fark yapmak kolaydı ama yapamadı Siyah-Beyazlılar... Bu futbol evinde Sivas ve Ankaragücü’ne, bugün de Fenerbahçe’ye yenilecek İBB’ye yetmeyebilir. Kimse hem İBB’nin maçlarını, hem de Galatasaray müsabakasını ölçü olarak belirlemesin. Çünkü ligde bütün futbolcular, “Bu Galatasaray’da ben de oynarım. Daha iyi olur, kötü olmaz” diyordur haklı olarak!

YORUM YAZ