MENÜ

Hatay son şampiyonu yıktı

Abone Ol Google News

Başaksehir iyi yaptığı hiçbir şeyi yapamadı, Hatayspor yapabileceğinin neredeyse en iyisini yaptı ve Süper Lig’e haklı bir galibiyetle başladı. 53 yıl sonra Süper Lig'e ulaşan Hatayspor'un transferlerini genelde beğendim ancak ilk müsabakada takımın şampiyonluğunda en önemli rolü oynayan kaleci Akın'a forma verilmesi şık olurdu. Ne olursa olsun Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, harika bir takım savunmasıyla, net pozisyon vermeden, yakaladıklarını gol yaparak kazandı ve alkışı hak etti.

Haberin Devamı

Tarihe geçti

36'da şiir gibi bir gol buldu Hatayspor. Başakşehir'in orta sahada gevelediği topu kapan Sackey topu Diouf'a, Diouf da çok güzel bir koşu yapan Selim'in önüne bıraktı. Selim, Epureanu ve kaleci Mert'i kolayca çalımlayıp, kulübünün Süper Lig tarihindeki ilk golüne imzasını attı: 1-0. Okan Buruk devrede, merkezden Aleksic'i çıkartıp, Kerim Frei'yi kanada alarak Hatayspor'un savunma yerleşimini bozmaya çalışsa da son paslardaki kalite düşüklüğü ve Hatay savunma dörtlüsünün kenar ortalardaki başarısı alkışlanacak cinstendi.

Haberin Devamı

Penaltıyı atladı

60'ta Gökhan Karadeniz'in şutunda Mert önemli bir kurtarışa imza attı. 63'te Aabid arka direğe düzgün kesse Hatay fişi daha önce çekebilirdi. Akdeniz ekibinin 68'deki duran top organizasyonu şahaneydi, bu sezon bu organizasyonla birkaç gol atarlar. 75'te Demba Ba iyi pozisyonda kötü vurdu. 90+1'de şampiyon taçtan gol yedi. Barbosa, Traore'nin pasında maçı bitirdi: 2-0. Bu pozisyonda Başakşehir oyuncularının aldığı pozisyon Okan Buruk’a çok şey anlatacaktır. Yusuf, Pablo Santos, Mesut ve Popov çok kritik müdahalelerle alkışı hak etti. Sackey iyi direndi. Gökhan çok klas. Diouf forma girince çok katkı sağlar. Ribeiro ise rakibi de kendi takımını da yakabilir. İlk yarıda Ribeiro-Aleksic mücadelesi bence penaltıydı. Topa bile bakmadan rakibe sarılmayacaksın!

YORUM YAZ